افتتاح خانه پدری علامه امینی در شهرستان سراب
همزمان با سالروز رحلت علامه امینی خانه پدری او در زادگاهش روستای سردهای شهرستان سراب با حضور نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی افتتاح شد.
به مناسبت گرامیداشت دهه امامت و ولایت همایش بزرگداشت علامه امینی در این شهرستان هم برگزار شد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در این مراسم با اشاره به جایگاه ممتاز و بی بدیل علامه امینی در فقه و علوم شیعه گفت: این عالم و عارف بی نظیر شخصیت درخشان و بی همتای حکمت و معرفت شیعی است.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم افزود: علامه با مجاهدت علمی و معرفتی خود قلههای رفیع علوم فلسفه، حکمت، عرفان و فقه را فتح و فضایل اخلاقی، کمالات معنوی و سیره ائمه را در اذهان مردم تداعی کرد.
وی علمای شیعه را چراغهای فروزان جهان دانست و ادامه داد: مردم به لطف این علما که جانشین و وارثان انبیا و فرستادگان الهی هستند، به راه راست هدایت میشوند و در تاریخ به مردانی برمی خوریم که فرشتگان حقیقت بودند و چهره واقعی حق را عیان و حجت الهی را بر خلایق تمام کردند.
امام جمعه تبریز ادامه داد: علامه امینی برای اهل نظر جهانی از لطف و صفا بود و ثمره عشق او به امیرالمومنین امام علی (علیه السلام) و عنایت آن حضرت به این علامه و نیز زحمتهای طاقت فرسایش کتابت الغدیر شد و این نام را برای تبرک به این کتاب نهادند که اقیانوسی از گوهرهای گرانبهای علم و معرفت است.
“شیخ عبدالحسین امینی” مشهور به علامه امینی در سال ۱۳۲۰ هـ. ق در تبریز و خانوادهای اهل علم، تقوی و فضیلت دیده به جهان گشود.
اثر نامدار علامه امینی، دائرهالمعارف ۱۱جلدی «الغدیر» است که به زبان عربی نوشته شده و در رأس تألیفات علامه امینی و حاصل زحمات ۴۰ ساله اوست.
الغدیر به بررسی تفصیلی مسئله ولایت تشیع از جنبههای گوناگون تاریخی، تفسیری، روایی و حدیثی، فقهی، ادبی، کلامی و اصولی پرداخته است که علامه برای تالیف این اثر مرجع به کشورهای مختلفی سفر کرد و با کار پیگیری شبانهروزی در کتابخانههای بزرگ جهان اسلام آن را به سرانجام رسانید.
وی در نگارش این اثر ۱۰ هزار جلد کتاب را به دقت مطالعه و استنساخ و به ۱۰۰ هزار رساله مراجعه مکرر کرده است.
علامه امینی به تاریخ ۱۲ تیر ماه ۱۳۴۹ شمسی پس از ۶۸ سال تلاش علمی در تهران چشم از جهان فرو بست و پیکر او پس از تشییع باشکوه در تهران، بغداد، کاظمین، کربلا و نجف در نهایت به کتابخانه امیرالمؤمنین نجف که خود بنیانگذارش بود، انتقال داده و در همان محل به خاک سپرده شد.
منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید