ضرورت تامین اعتبار برای کاوشهای باستان شناسی حیله ور
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی بر ضرورت تامین اعتبار ، مطالعه و احیای روستای مدفون در دل کوه حیله ور در مجاورت روستای کندوان تاکید کرد.
حمزه زاده در نشست شورای راهبردی روستای تاریخی کندوان روستای مدفون در دل کوه حیله ور را یکی از جاذبههای تاریخی و طبیعی شهرستان اسکو و آذربایجان شرقی عنوان کرد و گفت: تاکنون ۶۰ واحد کران در داخل این غار زیرزمینی کشف و از زیر گل و لای بیرون آمده و پیش بینی میشود با اجرای طرحهای مطالعاتی و کاوشهای باستان شناسی افزون بر ۲۰۰ واحد کران دیگر نیز شناسایی شود.
وی ابراز امیدواری کرد که با شناسایی کرانهای مدفون روستای حیله ور و جذب سرمایه گذاران و بهره برداری از مجموعه تاریخی این محوطه خواهیم توانست نسبت به توسعه گردشگری و عمرانی روستای کندوان اقدام کنیم.
فرماندار شهرستان اسکو هم با اشاره به ثبت جهانی روستای کندوان بر لزوم اجرای سریع طرح جامع این روستا تاکید و اظهار کرد: با اجرای طرح جامع کندوان ساماندهی این روستا سرعت بیشتری گرفته و شاهد استانداردسازی در ارائه خدمات به گردشگران خواهیم بود.
فیروزی یکی از تهدیدات و چالشهای پیش روی کرانهای تاریخی کندوان را ورود خودروهای سبک و سنگین گردشگران به داخل روستا عنوان کرد و گفت: لرزش و صدای این خودروها آسیبهایی به کرانهای سنگی کندوان وارد میکند که در این راستا طرح ایجاد پارکینگ خودرویی در بیرون از محوطه تاریخی روستا به مساحت ۱۳۰۰ متر مربع و گنجایش ۱۲۰۰ دستگاه خودرو تدارک دیده شده است.
وی همچنین ساخت و سازهای غیرمجاز در محدوده تاریخی روستای کندوان را یکی دیگر از چالشهای پیش روی این روستا برشمرد و افزود: با اجرای سیاستهای تشویقی برای روستاییان جهت تخریب سازههای جدید و انتقال آنها به روستای پایین دست خواهیم توانست تا حدودی از تغییر منظر تاریخی و هویت اصلی کندوان جلوگیری کنیم.
منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید