توسعه روابط خارجی از گلوگاههای مهم در توسعه استان
استاندار آذربایجان شرقی گفت: یکی از گلوگاههایی که میتواند توسعه استان را حل کند توسعه روابط خارجی با کشورهای همسایه است.
مالک رحمتی در دیدار با سرکنسول ایران در ارزروم ترکیه با اشاره به هماهنگیهای صورت گرفته با دولت مبنی بر معنا دار بودن توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه گفت: هم اکنون نگاه راهبردی به مقوله توسعه و روابط تجاری با کشورهای همسایه در اولویت مدیریت ارشد استان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه روابط خارجی باید نتیجه محور و خروجی محور باشند افزود: آنچه باید بعنوان هدف و اولویت در نظر بگیریم پروژههای مشخص با رویکرد نتیجه دهی کوتاه مدت است.
وی با تاکید بر رونق اتاق بازرگانی ایران و ترکیه در تبریز باید رونق بگیرد گفت: در این راستا دستگاههای کنسول گری در آذربایجان شرقی بعنوان استان مرزی باید توسعه پیدا کند تا از ظرفیت آنها در توسعه ارتباطات خارجی بهرهمند شویم.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: افزایش سرمایه گذار خارجی اولویت نخست دولت سیزدهم در برقراری ارتباط با کشورهای خارجی خصوصا کشورهای همسایه است و در این راستا اهمیت نمایندگان ایران در سایر کشورها خصوصا کشورهای همسایه دو چندان میشود.
به گفته رحمتی، تسهیل عبور و مرور صنعتگران دو طرف ترکیه و ایران، شناسایی و رفع موانع تولید و صادرات میتواند در افزایش میزان صادرات از کشور و استان به ترکیه موثر واقع شود. وی با اشاره به پیگیری جاده ترانزیتی در این مسیر گفت: این جاده زیر ساخت توسعه روابط با کشورهای همسایه است و قطعا به توسعه گردشگری و فعالیتهای فرهنگی نیز منجر خواهد شد.
وی به اهمیت استراتژیکی این جاده نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به صنعتی بودن استان ما، میتواند نیازمندیهای استان در واردات مواد اولیه را مرتفع سازد. استاندار آذربایجان شرقی گفت: با توجه به اینکه محور اصلی توسعه روابط نقل و انتقال دانشجوست، در افزایش جذب دانشجویان خارجی و گردشگری، رفع مشکل اقامت، ثبت نام و خوابگاه اثر گذار است.
رحمتی با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تاریخی بین تبریز و ارزروم و روند افزایش حجم گردشگری از ترکیه به تبریز ادامه داد: باید برای ارتقای آمار گردشگری هدف گذاری کنیم چرا که ظرفیتهایی مثل ثبت جهانی کندوان بهترین فرصت برای افزایش این آمار است.
محمد ابراهیمی سرکنسول ایران در ارزروم ترکیه نیز در این دیدار با بیان اینکه بیشتر فعالیتها در استانهای مرزی بصورت دو جانبه است گفت: همکاری در عرصههای اقتصادی و فرهنگی مسائل مرزی و امنیت مرزی در این استانها حائز اهمیت است.
وی با اشاره به حجم ۶۵۰ میلیارد دلاری روابط تجاری خارجی ترکیه در سال گذشته میلادی گفت: از این مبلغ ۲۵۰ میلیارد دلار صادرات و ۳۶۰ میلیارد دلار واردات به ترکیه بود.
وی با بیان اینکه سهم ایران در تجارت خارجی ترکیه ۱۴ میلیارد دلار بود گفت: بخشی از صادرات ایران به ترکیه محصولات پتروشیمی، گاز و خشکبار هست و بخش قابل توجهی از صادرات ایران به ترکیه از استان آذربایجان شرقی صورت میگیرد.
سرکنسول ایران در ارزروم ترکیه ادامه داد: آذربایجان شرقی در روابط اقتصادی، فرهنگی و دو جانبه جایگاه بالایی دارد و این مهم وظیه ما را سنگین میکنه و باید این روابط و مناسبات را ارتقا دهیم.
منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید