توسعه و پیشرفت جوامع به واسطه آب است
استاندار آذربایجان شرقی گفت: توسعه و پیشرفت جوامع به واسطه آب است، اهمیت آب از اینجا مهم است که دراستان و کشورمان حیات و ممات ما به ان بستگی دارد و کالایی است که ضروری و واجب است.
رحمتی گفت: حرکت جهشی و توسعه استان یک مساله مهمی است با وجود آب امکانپذیر است کشورما درست است خشکو معتدل است، اما اگر مدیریت آب به خوبی انجام شود، تنشها و بحرانها را نخواهیم داشت، قسمت اعظمی از ابکشور صرف کشاورزی میشود که باید با هوشمندسازی مصارف کشاورزی این مشکلات را رفع کنیم.
وی افزود: اگر در برنامه هفتم مصرف کشاورزی را ۵ درصد کاهش دهیم اصلاح الگوی کشاورزی اتفاق میافتد، بسیاری از صنایع ما آب بر هستند که این میزان مصرف قابل قبول نیست.
وی با تاکید بر اینکه باید برای تامین آب پایدار مردم تلاش کنیم گفت: از طرفی هم مردم عزیزباید با اصلاح الگوی مصرف خدمتگزاران خود را در این زمینه یاری کنند تا با بحران و کمبودی مواجه نشویم.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: احیای دریاچه ارومیه در این دولت بعنوان یک عمل است و این را باید در برنامههای خودمان مد نظر داشته باشیم همچنین احیای آن هم نیازمند برنامه ریزی تدریجی و تخصصی است، چون ما نسبت به آیندگان وظایفی داریم و توجه جدی به این بسیار مهم است.
معاون امور عمرانی استاندار هم گفت: در حوزه مهمدسی عمران مهندسیای حوزه وسیعی است و استان ما در۴۵ سال گذشته در این حوزه هم سرمایه انسانی قدری دارد و هم پروژههای عظیمی در استان اجرایی شده است
ذاکری افزود: زیر ساختهای مناسبی در استان شکل گرفته که احداث سدهای مختلف در سالهای گذشته از این نوعاست حتی با راهکارهای مختلفی پروژههایی با تکیه بر منابع دیگر و تلاش فرزندان این خطه در استان افتتاح شدهاست.
معاون امور عمرانی استاندار اظهار داشت: به ثمررسیدن پروژههای بزرگ استان از قبیل قیز قلعه سی که اخیرا ابگیریشده از افتخارات است و ابر پروژه انتقال اب ارس به تبریز هم که سال هاست مسکوت مانده بود در حال حاضر بصورت جدی پیگیری میشود.
مدیر عامل آب منطقهای استان نیزبیان کرد: در صنعت اب استان اقدامات زیادی برای آبرسانی و تامین تجهیزات این بخش صورت گرفته و همیشه در ۴۵ سال گذشته جزو شرکتهای برتر و پیشرو وزارت نیرو بوده است.
غفار زاده میزان سرانه آب تجدید پذیر تا سال ۲۰۲۵ بین ۵ تا ۱۰ هزار مترمکعب برای هر نفر اعلام کرد و گفت:در استان سه حوزه ابریز داریم که حوزه آبریز ارومیه با ۴۷ درصد پوشش مساحت استان، بزرگترین حوزه آبریز است.
وی با بیان اینکه در استان ۱۲ سد داریم گفت: تنها ۲۷ از کل سدهایاستان پراز آب است و سد نهند ۴۴ درصد نسبت به سال کذشته عقب ماندکی است، اما نقطه قوت اینست که ۶۰ درصد ابشرب ما از سد بوکان تامین میشود.
غفار زاده با تاکید بر اینکه مصرف استان از منابع آبهای سطحی و زیرزمینی ۳ میلیارد متر مکعب است گفت: ۸۵درصد این میزان دربخش کشاورزی استفاده میشود و سیاست ما این است که این میزان را به ۸۰ درصد برسانیم
وی افزود: ۳۵ کیلومتر از ۱۴۵ کیلومتر مسیر انتقال آب از ارس به تبریز انجام شده و این مسیر میتواند سالانه ۱۴۷میلیون متر مکعب آب به تبریز برساند.
منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید