شهرستان چاراویماق

پایگاه خبری شهرستان چاراویماق

  • اخبار چاراویماق
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • پیوندها
  • خبرنگار افتخاری
  • ارسال خبر
  • نرم افزار چاراویماق
  • پایگاه های خبری
  • اخبار چاراویماق
  • آذربایجان شرقی
  • مناسبتی
  • عمومی
  • فرهنگی – هنری
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • امداد خودرو سراسری
۹
بهمن
  • اخبار چاراویماق
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • خبرنگار افتخاری
  • پیوندها
  • نرم افزار چاراویماق
  • ارسال خبر

پایان رویای 21 ساله تبریزی‌ها

آذربایجان شرقی

نگاهی کلی بر وضعیت مترو تبریز نشان می‌دهد، طی سالی که در آستانه پایان آن هستیم، خط یک مترو تبریز به صورت کامل افتتاح شد و خط دو نیز پیشرفت 23 درصدی پیدا کرد.

اسفند 28, 1401 5 دقیقه خواندن
چاپ خبر

به نقل از خبرگزاری فارس از تبریز، مترو یکی از اصلی‌ترین وسیله حمل و نقل عمومی درون شهری است که به عنوان یکی از فاکتورهای توسعه شهری لحاظ می شود. سیستم حمل‌ونقل مترو به صرفه‌ترین و پاک‌ترین وسیله نقلیه عمومی برای رفت‌وآمد درون‌ شهری است. واقعیت این است که این شیوه حمل‌ونقل عمومی، استفاده تعدادی زیادی از اتومبیل‌ها را کنار می‌گذارد و به داشتن یک شهر سبز و پاک کمک می‌کند.

طرح اولیه شبکه مترو تبریز دارای پنج خط است که از این تعداد، خط یک به صورت کامل طی سال ۱۴۰۱ به بهره‌برداری رسید و حفاری تونل خط دو در حال انجام است. خط یک با ۲/۱۷ کیلومتر شامل ۱۸ ایستگاه است که از ایستگاه ائل گلی (مقابل هتل پارس) شروع شده و در ایستگاه نور شهرک نور لاله به پایان می‌رسد. خط دو مترو نیز با ۴/۲۲ کیلومتر شامل ۲۰ ایستگاه بوده که غرب تبریز را به شرق تبریز متصل می‌کند. آخرین وضعیت خط دو پیشرفت فیزیکی ۲۳ درصدی دارد و پیشرفت کلی حفاری تونل ۵۷ درصد بوده است.

طبق گفته معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تبریز، از ۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه مصوب شهرداری در سال ۱۴۰۱، مبلغ ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای قطار شهری تخصیص یافت و با احتساب دیگر پروژه‌های ترافیکی بیش از ۵۰ درصد بودجه سال شهرداری در حوزه حمل و نقل عمومی صرف شد. اختصاص این مبلغ حکایت از این دارد که چنانچه طی سال‌های قبل سرمایه‌گذاری اصلی در کلانشهرهای کشور، علی‌الخصوص تبریز بر گسترش راه‌ها و مسیرهای تردد خودروها بوده، طی سال اخیر عزمی جدی در گسترش ناوگان حمل و نقل عمومی و در راس آن مترو دیده می‌شود.

پایانی بر رویای ۲۱ ساله تبریزی‌ها با اتصال تمام ایستگاه‌های خط یک مترو به همدیگر طی سال ۱۴۰۱

شتاب تکمیل و بهره‌برداری کامل از خط یک مترو تبریز، در دوره فعلی مدیریت شهری به شکلی کاملا مشهود و چشمگیر، زمینه‌ساز افزایش میزان رضایت‌مندی مردم و تحقق آرزوی دیرینه شهروندان در بهره‌برداری نهایی از این خط بود. طی این دوره، به ویژه طی صد روز اخیر، پس از تکمیل و افتتاح چندین ایستگاه باقی مانده از خط یک، حدود پنج هزار نفر به میزان مسافرگیری این خط افزوده شد.

طرح اولیه شبکه مترو تبریز دارای پنج خط است که از این تعداد، خط یک به صورت کامل به بهره‌برداری رسیده و حفاری تونل خط دو در حال انجام است. خط یک با ۲/۱۷ کیلومتر شامل ۱۸ ایستگاه است که از ایستگاه ائل گولی(مقابل هتل پارس) شروع شده و در ادامه از طریق راهنمایی، استاد شهریار، فلکه دانشگاه سپس در طول مسیر خیابان امام تا میدان ساعت و از میدان ساعت به سمت میدان کهن(سه راه امین) ادامه دارد بعد از میدان کهن، قونقا، گازران، چهارراه لاله، میدان امام حسین، شهید باکری و نهایتا ایستگاه نور شهرک نور لاله به عنوان ایستگاه پایانی است.

با افتتاح ایستگاه قونقا به عنوان هجدهمین و در واقع آخرین ایستگاه باقیمانده از خط یک، پرونده این خط بسته شد. این خط دارای دو دپوی در ایستگاه‌های ائل گولی و نور است که به عنوان توقفگاه اصلی و محل تعمیرات اساسی به حساب می‌آید.

پیشرفت ۲۳ درصدی خط ۲ و پیش‌بینی بهره‌برداری از فاز یک این خط تا پایان سال ۱۴۰۳

در خصوص سرعت‌بخشی هر چه بیشتر عملیات خط دو مترو تبریز نیز طی روزهای اخیر شهردار تبریز از موافقت وزارت کشور در خصوص بحث فاینانس دولتی که اخیرا با امضای رییس جمهور به بانک مرکزی ابلاغ شده، خبر داد. این امر مهر تاییدی بر همت مسئولین شهری با همکاری نماینده معزز ولی فقیه در استان و امام جمعه مردمی تبریز حضرت آیت الله دکتر سید محمدعلی آل هاشم، استاندار آذربایجان شرقی سردار عابدین خرم و پیگیری‌های نمایندگان مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در راستای تکمیل هر چه سریعتر مترو تبریز و خدمت به شهروندان فهیم است.

خط دو مترو تبریز با ۴/۲۲ کیلومتر شامل ۲۰ ایستگاه بوده که به عنوان طولانی‌ترین کریدور متروی تبریز غرب شهر را به شرق تبریز متصل می‌کند. این خط از زمین‌های قراملک شروع شده و از طریق شهرک امام، آخونی، قره آغاج، گجیل و سپس میدان کهن که نقطه تلاقی خط یک و دو می‌باشد ادامه دارد و بعد از میدان کهن از طریق دانشسرا وارد خیابان عباسی شده و حین عبور از میدان شهید فهمیده به سمت شهرک نصر، مرزداران، دانشگاه آزاد، نمایشگاه بین المللی تبریز و نهایتا در میدان بسیج خاتمه می یابد و در طرح توسعه این خط گذر از منطقه خاوران و اتصال به راه آهن تبریز – میانه در نظر گرفته شده است.

طبق گفته مسئولین شهری تا دو سال آینده، فاز یک خط دو از ایستگاه قراملک تا میدان دانشسرا شامل ۸ ایستگاه به طول ۱۰ کیلومتر به بهره‌برداری می‌رسد.

آخرین وضعیت خط دو مترو تبریز پیشرفت فیزیکی ۲۳ درصدی دارد و پیشرفت کلی حفاری تونل ۵۷ درصد بوده است. در حال حاضر دو دستگاه TBM، دستگاه حفار اول از غرب(قراملک) ۸۴۲۰ متر و دستگاه دوم از شرق(ایستگاه ۱۶ واقع در بلوار باغمیشه) ۴۱۷۷ متر حفاری کرده است. تونل خط دو برعکس خط یک شامل یک تونل رفت و برگشت است. به این خاطر، طبق پیش‌بینی‌ها اتمام این خط زودتر از مدت زمان تکمیل خط یک محقق خواهد شد.

داشتن شهری سالم و به دور از آلودگی هوا با بسترسازی حمل و نقل پاک

سالیان دراز است که حمل و نقل پاک یا حمل‌ونقل سبز در اولویت برنامه‌های شهرداری‌های جهان قرار دارد. افزایش تعداد خودروهای برقی و تقویت آن‌ها، ساخت بزرگراه‌های سبز، پل‌های عابر پیاده، اهمیت دادن به مصالح ساختمانی بازیافتی، مسیرهای سبز و درختکاری، تشویق به استفاده بیشتر از دوچرخه و ایجاد زیرساخت‌های لازم، ایجاد زیرساخت‌های دوچرخه سواری برای حمل و نقل پاک، افزایش و بهبود خطوط اتوبوسرانی و استفاده از اتوبوس های استاندارد و گسترش شبکه خطی مترو از اهم راه‌کارهایی است که جوامع توسعه یافته جهت داشتن شهری با هوای سالم و سازگار با محیط زیست انجام می‌دهند.

امروزه با توجه به اقتضای اجتماعی و اقتصادی جامعه شاید انجام تمامی این عوامل در کنار هم به طور کامل برای شهرداری‌های کشور ممکن نباشد و در این راستا تمرکز مدیریت شهری تبریز در این دوره بیشتر بر توسعه و گسترش شبکه حمل و نقل ریلی تبریز است.

علاوه بر آلودگی هوا، گسترش روز افزون جمعیت تبریز و موضوعاتی نظیر ناهنجاری‌های بصری و زیست‌محیطی، ترافیک معابر، مدیریت شهری را در مسیر توسعه حمل و نقل شهری علی الخصوص مترو مصمم‌تر می‌کند. به‌طور کلی و در شرایط عادی، مترو یکی از پرکاربردترین وسایل حمل‌ونقل عمومی محسوب می‌شود؛ شبکه‌ای که علاوه‌بر جابه‌جایی مسافر، پیش شرط توسعه پایدار در کلان‌شهرها نیز محسوب می‌شود.

کاهش آلودگی هوا، سرعت در انتقال مسافران، کاهش هزینه های رفت و آمد، کمک به کاهش ترافیک از مزایای اصلی استفاده از مترو است. در کنار این مزایا متناسب نبودن واگن ها با تعداد مسافران، عدم مدیریت مناسب در استفاده از امکانات موجود، عدم امکان استفاده از مترو برای برخی از مناطق شهری، ازدحام جمعیت و کمبود فضای مناسب در کلانشهرها مواردی هستند که برخی شهروندان با مشاهده این موارد رغبتی به استفاده از مترو از خود نشان نمی‌دهند.

پایان پیام/


برچسب:

تبریزمیانه

خبر قبلی

تولید خودروهای شاسی‌ بلند در تراکتورسازی/ شکستن تمام رکوردهای 5 دهه‌ای تراکتور

خبر بعدی

المان‌های نوروزی بخش تفکیک‌ناپذیر مبلمان شهری

خبر بعدی
اسفند 28, 1401

المان‌های نوروزی بخش تفکیک‌ناپذیر مبلمان شهری

خبر قبلی
اسفند 28, 1401

تولید خودروهای شاسی‌ بلند در تراکتورسازی/ شکستن تمام رکوردهای 5 دهه‌ای تراکتور

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    چاراویماق
    • برف روبی و نمک پاشی سه هزار و ۹۵۵ کیلومتر باند در آذربایجان شرقی
    • کشف بیش از ۲ تن برنج خارجی قاچاق در چاراویماق
    • پرشدگی سدهای آذربایجان شرقی به ۲۱درصد رسید
    • پرشدگی سدهای آذربایجان شرقی به ۲۱درصد رسید
    • ۱۰ هزا پنل خورشیدی سال گذشته بر بام مددجویان نصب شده است
    • پرداخت ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات خود اشتغالی به مددجویان بهزیستی هشترود
    • افتتاح طرح‌های عمرانی و خدماتی در آذربایجان شرقی
    • وضعیت مطلوب عملیات اجرایی بهسازی روکش آسفالت مسیر بستان آباد – هشترود اتوبان پیامبر اعظم
    • رفع مشکل کمبود آب شهرستان‌های هشترود و بستان آباد
    • از ادامه فعالیت معادن راکد جلوگیری خواهد شد
    آذربایجان شرقی
    • برف روبی و نمک پاشی سه هزار و ۹۵۵ کیلومتر باند در آذربایجان شرقی
    • تاکید نماینده مردم سراب بر ضرورت اتمام مطالعات جاده میانه -سراب-مشکین شهر
    • تاکید نماینده مردم سراب بر ضرورت اتمام مطالعات جاده میانه -سراب-مشکین شهر
    • تخصیص ۸۶۹ تن آرد به نانوایی‌های هریس
    • تخصیص ۸۶۹ تن آرد به نانوایی‌های هریس
    • هوای تبریز برای گروه‌های حساس ناسالم شد
    • هوای تبریز برای گروه‌های حساس ناسالم شد
    • تراز آبی دریاچه ارومیه ۵۶ سانتی متر افزایش یافت
    اخبار مناسبتی
    • دعای روز نهم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
    • دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
    • دعای روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
    • دعای روز سی ام ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
    • دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
    • دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
    • دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
    • دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
    • دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
    • دعای روز بیست و چهارم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
    دانلود نرم افزار از کافه بازار
    نرم افزار اختصاصی چاراویماق

    شبکه های اجتماعی پایگاه خبری چاراویماق

    گروه تلگرام
    کانال تلگرام
    ایتا
    بله
    فید
    اینستاگرام

    مجوز ها

    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به  پایگاه خبری چاراویماق می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

    طراحی سایت خبری سرویس استار – 09394812277

    دسته بندی ها

    آذربایجان شرقی7458
    فرهنگی - هنری64
    مذهبی43
    مناسبتی35
    اجتماعی30
    عمومی14
    ورزشی و سلامتی9
    مناسبت های تقویم شمسی8
    مناسبت های تقویم قمری6
    سیاسی5
    معرفی شهرستان چاراویماق3
    املاک1
    روستاها1
    موضوع اخبار0

    برچسب ها

    تبریز2933
    مراغه1139
    هشترود346
    فرمانده انتظامی341
    مرند305
    میانه302
    ورزش297
    اهر296
    اسکو286
    آذرشهر269
    سراب259
    بستان آباد244
    جهادکشاورزی228
    ماه فروردین227
    سید محمد علی آل هاشم225
    ماه رمضان220
    ماه اردیبهشت216
    بناب214
    چاراویماق199
    ماه خرداد199
    جلفا191
    هریس189
    قرآن کریم161
    شبستر160
    اداره ورزش و جوانان156
    ماه شهریور148
    ملکان142
    ماه آبان141
    خداآفرین138
    عجب شیر137
    نماز جمعه133
    هوراند119
    فرمانداری118
    ورزقان115
    کلیبر114
    اداره هواشناسی105
    ماه تیر102
    امام جمعه97
    حادثه رانندگی96
    آموزش و پرورش94
    افتتاح طرح91
    ماه مرداد90
    شهدا86
    فوتبال85
    دفاع مقدس84
    ماه دی84
    ماه بهمن75
    اداره محیط زیست75
    کالای قاچاق72
    استاندار آذربایجان شرقی71
    دستگیری سارق71
    سامانه بارشی66
    تصادف66
    جمعیت هلال احمر64
    ماه اسفند64
    یادواره شهدا63
    شهرداری تبریز62
    تعزیرات حکومتی62
    میراث فرهنگی62
    کمیته امداد56
    جهاد کشاورزی55
    نمایشگاه55
    دستگیری55
    کشاورزی55
    اورژانس11554
    نمازجمعه53
    راهداری و حمل و نقل جاده ای50
    تسهیلات49
    حادثه49
    همایش48
    شهادت48
    دهه فجر48
    بسته معیشتی47
    مسابقات47
    انتخابات46
    دانش آموزان46
    مراسم تجلیل45
    انتخابات مجلس45
    ماه آذر43
    بارش برف43
    آلودگی هوا43
    تجلیل42
    انقلاب اسلامی41
    دانشکده علوم پزشکی40
    مسجد جامع39
    برگزاری جشنواره38
    تولید38
    دانشگاه تبریز37
    آموزش وپرورش37
    برگزاری همایش37
    قاچاق کالا36
    انتخابات مجلس ۱۴۰۲35
    اشتغال34
    آب شرب34
    تخصیص اعتبار34
    دانشگاه مراغه34
    دانشگاه علوم پزشکی33
    نهضت ملی مسکن33
    سرمایه گذاری32
    اورژانس 11532
    مدیریت بحران32
    سازمان صمت31
    محیط زیست31
    ماه مهر31
    جشنواره31
    دعای هر روز ماه رمضان30
    ویزیت رایگان30
    برپایی نمایشگاه30
    نیازمندان29
    تیم تراکتور29
    شهرک صنعتی29
    اهدای جهیزیه29
    آزادی زندانیان28
    پلیس راه28
    گردشگری27
    شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی27
    شورای اداری26
    سپاه عاشورا26
    هلال احمر25
    شرکت گاز25