تولید ۱۰ درصد گردوی کشور در آذربایجان شرقی
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت:طی امسال این استان با تولید ۱۰ درصد گردوی کشور به میزان ۲۳ هزار تن رتبه دوم تولید این محصول را به خود اختصاص داد.
آقای بیپروا با بیان اینکه همدان دارای رتبه اول تولید گردو در کشور است گفت: براساس برآوردهای اولیه میزان تولید گردو طی امسال بیش از ۴۵ هزار تن پیش بینی شده بود ولی در اثر سرمازدگی در اکثر شهرستانها حدود ۲۲ هزار تن محصول از بین رفت.
وی با اشاره به اینکه میانگین تولید گردو از باغات استان در هکتار سه تن است اظهار کرد: سطح زیر کشت و تولید گردو در سطح باغات بارور استان ۱۵ هزار و ۲۰۵ هکتار و سطح باغات غیربارور۵۳۳ هکتار است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: حدود ۸۰ درصد تولید گردوی استان معادل ۱۸ هزار و ۵۰۰ تن به صورت تازه خوری و ۲۰ درصد بقیه معادل چهار هزار و ۵۰۰ تن در صنایع غذایی مصرف میشود.
آقای بی پروا با بیان اینکه بخشی از تولید استان به خارج صادر میشود ادامه داد: صادرات این محصول به صورت مغز گردو به استانهای همجوار کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه انجام میشود.
وی یادآور شد: ارقام بومی گردو ۹۶ درصد سطح زیر کشت باغات استان را تشکیل میدهند و چهار درصد ارقام اصلاح شده از قبیل چندلر، فرنور، فرنت، فرانکت، هاوارد و ارقام نخبه محلی است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: گفت: بیشترین سطح زیرکشت گردو در شهرهای عجب شیر به میزان ۳ هزار و ۲۶۴ هکتار، مراغه به میزان ۲ هزار و ۳۰۶ هکتار، اسکو به میزان ۱ هزار و ۷۸۸ هکتار و آذرشهر ۱ هزار و ۲۶۰ هکتار است که این شهرها به ترتیب در رتبههای اول تا چهارم تولید این محصول در استان قرار دارند.
آقای بی پروا افزود: سرشاخه کاری درختان گردو با ارقام برتر اصلاح شده و نخبه محلی با هدف افزایش عملکرد در واحد سطح و کنترل شیوع آفت کرم خراط در بیش از ۵۰۰ هکتار انجام شده که با استقبال باغداران استان در حال افزایش است.
منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید