برگزاری دومین کنگره ملی بیماریهای انگلی دام و انگلهای مشترک انسان و حیوان
دومین کنگره ملی بیماریهای انگلی دام و انگلهای مشترک انسان و حیوان در مدت ۲ روز به میزبانی دانشکده دامپزشکی تبریز برگزار میشود.
این کنگره با شرکت بیش از ۳۰۰ نفر از دانش پژوهان و فعالان دامپزشکی کشور۱۹ و ۲۰ مهر امسال در دانشگاه تبریز برگزار میشود.
در دو روز برگزاری کنگره ۷۴ مقاله علمی به صورت سخنرانی و ۲۳۷ مقاله به صورت سخنرانی که توسط کمیته علمی پذیرش شده اند، ارائه خواهد شد.
تبیین اهمیت بیماریهای انگلی، ارائه روشهای جدید تشخیص و درمان بیماریهای مشترک انسان و دام، ارائه آخرین دستاوردهای علمی بیماریهای مشترک و بحث پیرامون اهمیت این بیماریها در اقتصاد دامپزشکی و کشور بیماریهای انگلی مشترک انسان و حیوان، بیماریهای انگلی نوپدید و بازپدید، اپیدمیولوژی بیماری های انگلی، ایمنی شناسی و آسیب شناسی در بیماریهای انگلی، بندپایان و بیماری های عفونی منتقل شونده توسط آنها، داروهای ضدانگلی و مقاومت دارویی، واکسنهای ضد انگلی، کاربرد مواد بیولوژیک انگلی در درمان و تشخیص، انگلهای آبزیان و حیات وحش، آموزش های کاربردی و آینده پژوهی در انگل شناسی از جمله موضوعات محوری این کنگره میباشد.
همزمان با این کنگره، کارگاه آموزشی و نمایشگاه ویژه از فعالیتهای بخش خصوصی و دانشگاهی در حوزه بیماریهای انگلی دام و انگلهای مشترک انسان و حیوان برپا میشود.
کنگره توسط انجمن علمی بیماریهای انگلی دام و انگلهای مشترک انسان و حیوان با همکاری سازمان دامپزشکی و سازمان نظام دامپزشکی کشور برگزار میشود و مرکز تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، مرکزتحقیقات کنه و بیماریهای منطقه و دانشکدههای دامپزشکی ۹ دانشگاه کشور در آن مشارکت دارند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو و رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در این کنگره، دامپزشکی را هم از لحاظ بهداشتی و هم از لحاظ اقتصادی برای کشور بسیار مهم و حیاتی بیان کرد و گفت: صنعت دامپزشکی نه تنها تامین کننده و حافظ سرمایه دامی کشور است بلکه امنیت و ایمنی غذایی مردم را هم عهده دار است و کارکنان این حوزه به عنوان سربازان گمنام دامپزشکی، همواره سلامت غذایی و بهداشتی دامهای کشتارشده را از ابتدا تا انتها رصد و پایش میکنند.
علیرضا منادی افزود: در حوزه دامپزشکی شخصیتهای بزرگی از خطه آذربایجان داریم که هر کدام به نوبه خود در برهههای مختلف نقش آفرین بود و وظیفه خود را برای تامین سلامت سفره مردم ادا کرده اند.
رئیس دومین کنگره ملی بیماریهای انگلی دام و بیماریهای مشترک انسان و حیوان هم نیز با اشاره به نامگذاری ۱۹ مهر با عنوان روز دامپزشکی و فناوریهای نوین گفت: برگزاری نشستهایی در چنین روزهایی علاوه بر ارائه آخرین دستاوردهای علمیِ روز، فرصتی است تا اساتید و پژوهشگران و دانشجویان به تنبادل نظر و انتقال تجربیات علمی خود هم بپردازند.
حسین حسینی دامپزشکی را متولی سلامت مردم شمرد و گفت: در گزارش اخیر فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد) آمده است حدود ۳۰ درصد از ضایعات دامی به بیماریهای انگلی اختصاص دارد از این رو با اطمینان میتوان گفت دامپزشکان سهم بزرگی در اقتصاد و بهداشت جامعه دارند و اقدامات لازم را برای پیشگیری و ابتلای دام به انواع بیماریهای انگلی دارند، با این حال در کشور ما طرح محوری مبارزه با بیماریهای انگلی، ردیف بودجه خاصی ندارد از این رو در حوزههای مختلف صنعت دامپزشکی، مشکلات و چالشهای متعددی داریم که خسارات بسیاری به بدنه اقتصادی کشور وارد میکند.
وی با استناد به گزارش سازمان بهداشت جهانی (who) گفت: بنا بر اعلام این سازمان، از ۲۰ گروه بیماری در سالهای اخیر غفلت شده است که بخش قابل توجهی از این بیماریها به بیماریهای انگلی اختصاص دارد بنابراین در برنامه راهبردی دولتها توجه به این بیماریهای لازم است در غیر این صورت سلامت مردم در جوامع مختلف به خطر میافتد.
وی به بیماریهای قابل انتقال از سگهای ولگرد به مردم در مناطق مختلف کشور هم اشاره کرد و افزود: با توجه به گستردگی این موضوع، اقدامات اساسی و راهبردی در این زمینه هم جزو ملزومات است.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور هم با تاکید بر ضرورت ایجاد شورای عالی تخصصی بیماریهای مشترک انسان و حیوان اظهار کرد: هم اکنون در کنار کمبود نیرو در این سازمان، جای خالی رشتهی اقتصاد دامپزشکی به شدت احساس میشود، آن هم در حالیکه بسیاری از مواد غذایی با تائید و گواهی سازمان دامپزشکی اعتبار یافته و روانه بازار مصرف میشود.
دکتر سلیمانی انگلها را زمینه ساز بروز انواع بیماریها بیان کرد و افزود: تعدادی از بیماریهای انگلی دام میتوانند در بهداشت عمومی و بهعنوان آلودگهای انگلی قابل انتقال بین انسان و حیوان مطرح شوند که اهمیت آسیبهای وارده به انسانها با خسارات اقتصادی ناشی از آنها قابل مقایسه نمیباشد و امیدواریم با تأسیس شرکتهای دانش بنیان بتوانیم کمبودها و مشکلات این حوزه را جبران کنیم.
منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید