واگذاری ۳۵۹ محدوده معدنی در آذربایجان شرقی
مدیرکل صمت آذربایجان شرقی از برگزاری مزایده برای بهره برداری از ۳۵۹ فقره محدوده معدنی در استان خبر داد و گفت: این مزایده در بیست و نهم آذر امسال برگزار میشود.
محمدجعفر عظمایی امروز گفت: این مزایده به لحاظ تعداد محدودهها در نوع خود بی نظیر است و شامل ۱۲۷ فقره پروانه بهرهبرداری سلب صلاحیت شده، ۴۲ فقره گواهی کشف، ۳۵ فقره مجوز برداشت، ۷۸ فقره پروانه اکتشاف، ۷۱ فقره محدوده اکتشاف و ۶ فقره هم در قالب بسته سرمایهگذاری میشود.
وی افزود: اسناد و اطلاعات معادن مورد نظر در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت موسوم به “ستاد” منتشر شده است و متقاضیان تا ۱۸ آذر میتوانند به اسناد دسترسی داشته و تا ۲۸ آذر فرصت دارند تا اطلاعات خود را تکمیل کنند.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری مزایده محدودههای معدنی در اطلاع رسانی صحیح به جامعه هدف افزود: شفافیت، دسترسی آسان به اطلاعات و امنیت بالا از جمله مزایای مهم این سامانه است.
دبیر شورای معادن استان اظهار کرد: از طریق مزایده عمومی در شرایط یکسان، افراد واجد شرایط صلاحیتهای فنی و مالی که بالاترین قیمت را ارائه کنند؛ برنده مزایده خواهند بود.
عظمایی ادامه داد: همچنین برخی از معادنی که سال گذشته واگذار شده بودند امسال به دلیل ایفا نکردن تعهدات، دوباره در مسیر مزایده قرار گرفته اند و واگذار میشوند.
وی گفت: از ۶۱ نوع ماده معدنی در استان بیش از ۳۰ نوع ماده معدنی و یا به عبارتی از تمام گروههای معدنی اعم از پلی متال، فلزی و زغال سنگ در مزایده امسال وجود دارد.
وی اضافه کرد: با توجه به انفال بودن معادن، بر اساس ماده ۲۰ قانون معادن، مکتشف یا بهرهبردار در صورتی که به وظایف قانونی خود عمل نکند؛ مکلف به سلب صلاحیت محدودههای معدنی هستیم.
آذربایجان شرقی با برخورداری از ۵۲ نوع ماده معدنی از بین ۶۵ ماده معدنی شناسایی شده کشور، عنوان بهشت تنوع مواد معدنی ایران را به خود اختصاص داده، اما سهم حوزه معدن در اقتصاد استان ناچیز و در حد ۲ درصد است.
این استان با ۸.۱ میلیارد تن ذخایر معدنی تخمینی، رتبه نخست کشور را دارد، اما فعالان عرصه معدن و افکار عمومی معتقدند که برخورداری استان متناسب با داشتههای معدنی نیست و باید گامهای جدی برای تغییر این وضعیت برداشته شود.
آذربایجان شرقی دارای معادن سیلیس _ماده اولیه کارخانههای شیشه و سیمان_ بزرگترین معدن نفلین سینیت و مولیبدن غرب آسیا، آهن، منگنز، پرلیت، تراورتن معروف آذرشهر، خاکهای صنعتی، آهک، پوکه معدنی و گچ است.
منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید