تاکید فرماندار شهرستان آذرشهر بر ضرورت توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی
فرماندار شهرستان آذرشهر بر ضرورت بهرهبرداری حداکثری از اعتبارات برای توسعه کشاورزی شهرستان، توسعه صنایع تبدیلی، راه اندازی شهرک تخصصی سیر وبهره مندی کشاورزان شهرستان تاکید کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ خدادادی – به گفته رحمت اللهی فرماندار آذرشهر این شهرستان قطب تولید لپه در کشور است و بیش از ۹۹ درصد لپه کشور در شهرستان آذرشهرتولید میشود، اما واحدهای لپه سازی این شهرستان به دلیل کمبود مواد اولیه با مشکل تعطیلی مواجه هستند و برخی از این واحدهای لپه سازی برای اخذ پروانه بهره برداری و یا انشعباب آب و برق با مشکل مواجه هستند.
وی با اشاره به تأثیرات شدید خشکسالی و بحران دریاچه ارومیه بر وضعیت کشاورزی شهرستان افزود: شهرستان آذرشهر از بحران دریاچه ارومیه تأثیرات زیادی متحمل شده و بسیاری از قنوات منطقه خشک شدهاند، از این رو رسیدگی جدی به وضعیت قنوات باید در اولویت قرار گیرد.
فرماندار شهرستان آذرشهر بر ضرورت ایجاد شهرک تخصصی سیر در این شهرستان تاکید کرد و گفت:شهرستان آذرشهر قطب تولید، خرید و فروش و فراوری سیر در کشور است ودرراستای بهره مندی فعالین حوزه سیراز ارزش افزوده این محصول، ایجاد شهرک تخصصی سیر دراین شهرستان ضروری است.
رحمتالهی همچنین خواستار انتزاع شرکت تعاونی روستایی آذرشهر از تبریز شد و آن را یک ضرورت و الزام دانست که باید موانع آن برطرف شود.
شهرام شفیعی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی هم تسهیل فرآیندهای اداری برای جذب سرمایهگذار را ضروری دانست و خواستار رفع موانع اداری در مسیر سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی شد.
وی با اشاره به چالشهای اساسی حوزه کشاورزی، تأکید کرد: بخش کشاورزی با وجود محدودیتهای جدی در منابع آب و خاک و نیز تداوم خشکسالی، مسئولیت سنگین تأمین غذای کافی و سالم برای جامعه را بر عهده دارد.
وی با هشدار نسبت به احتمال بروز سرمازدگی در روزهای آینده، از کشاورزان و باغداران خواست با رعایت توصیههای فنی و کارشناسی، از آسیب به محصولات زراعی و باغی خود جلوگیری کنند.
شفیعی با بیان اینکه آذرشهر از شهرستانهای پیشرو استان در زمینه صنایع تبدیلی کشاورزی است، اظهار کرد: ایجاد زنجیرههای ارزش و توسعه گلخانهها از برنامههای اصلی ما در سطح استان، بهویژه در شهرستان آذرشهر است. تلاش داریم با اتصال واحدهای تولیدی به زنجیرههای ارزش، زمینه تولید اقتصادی و پایدار در حوزه کشاورزی را فراهم کنیم.
وی با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) به عنوان سال سرمایهگذاری برای تولید، افزود: امیدواریم روند جذب سرمایه از سایر بخشها به بخش کشاورزی در سال جاری توسعه یابد و با سرعت بیشتری دنبال شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: انتظار داریم تخصیص اعتبارات استانی به بخش کشاورزی افزایش یابد و حمایت جدیتری از این بخش صورت گیرد؛ چرا که امنیت غذایی، زیربنای امنیت ملی است و کشاورزی، محور تحقق این امنیت به شمار میآید.
شفیعی همچنین تأکید کرد: یکی از مهمترین وظایف مدیران بخش کشاورزی، تسهیل مسیر سرمایهگذاری در این حوزه است و نباید اجازه دهیم سرمایهگذاران به دلیل مشکلات بروکراتیک و موانع اداری از ادامه مسیر بازبمانند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی وظیفه نظارت بر تولید را دارد، گفت: نظارت بر قیمت محصولات در بازار بر عهده اصناف و سازمان صنعت، معدن و تجارت است. با این حال، اگر کنترل قیمتها در بازار بهدرستی انجام نشود، نه تنها زحمات کشاورزان بینتیجه خواهد ماند، بلکه مردم نیز قادر نخواهند بود از تولیدات کشاورزی با قیمت مناسب بهرهمند شوند.
شفیعی در پایان بر لزوم نظارت جدیتر بر کیفیت و توزیع آرد و نان تأکید کرد و گفت: نظارت مؤثر در این حوزه از جمله مطالبات اصلی مردم است و باید با دقت بیشتری دنبال شود.
در این نشست موانع و مشکلات حوزه تولید واحدهای فراوری خشکبار، حبوبات و لپه و موانع اداری سرمایه گذاریهای بخش خصوصی مورد بررسی قرار گرفت.
منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید