بیمه فعالیت های کشاورزی موجب کاهش ریسک این حوزه خواهد شد
بیمه فعالیتهای کشاورزی موجب کاهش ریسک این حوزه خواهد شد بنابراین باید فعالان و بهره برداران کشاورزی را ترغیب کنیم تا فعالیتهای خود را بیمه کنند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در جلسه بررسی وضعیت اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها که در مجتمع شهید کسائی این سازمان برگزار شد، با اشاره به برخی تغییرات در نحوه ارزشیابی اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در کشور گفت: امسال شاخصهای دیگری از جمله ترسیم پلیگون قطعات نیز به نحوه ارزیابی اجرای این طرح اضافه شده است و باید تلاش کنیم تا در این شاخصها نیز بهترین عملکرد را ثبت کنیم.
اکبر فتحی با بیان اینکه میزان بیمه انجام شده در حوزه کشاورزی از سال گذشته بهتر است، اما باید همچنان در این زمینه تلاش کنیم افزود: افزایش سطح بیمه در حوزههای مختلف کشاورزی از قبیل زراعت، باغبانی، دام و طیور و … باعث کاهش ریسک این فعالیتها خواهد شد و در زمان بروز مخاطرات مختلف بهره بردار میتواند خسارت خود را دریافت کند، اما اگر کشاورز فعالیت خود را بیمه نکرده باشد، جبران خسارت بسیار مشکل خواهد بود؛ بنابراین همه باید توجه جدی به ترغیب بهره برداران و فعالان حوزه کشاورزی در زمینه بیمه فعالیت خود داشته باشند.
وی در حوزه اجرای طرح کشت قراردادی از تلاشهای سازمان تعاون روستایی آذربایجان شرقی قدردانی کرد و افزود: اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان باید در زمینه اجرای این طرح از ظرفیت انجمن کارخانجات آرد به نحو احسن استفاده کند. شرکت پشتبیانی امور دام نیز با افزایش همکاری خود با مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها، زمینه اجرای هر چه بهتر طرح کشت قراردادی را مهیا کند.
وی اظهار کرد: همه مدیران باید در آخرین ماه سال نسبت به انجام امورات معوقه سال جاری جدیت داشته باشند. یکی از این موارد جذب اعتبارات سال جاری به صورت کامل خصوصاً در حوزه پروژههای آب و خاک است چرا که اگر منابعی جذب نشده باقی بماند به خزانه برمی گردد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نظارت بر میزان جوجه ریزی و افزایش تصاعدی آن را یک ضرورت دانست و افزود: آرامش بازار مرغ مدیون افزایش جوجه ریزی است و باید همین ضرباهنگ را در حوزه طیور حفظ کنیم واحدهای پرورش طیور استان که جوجه ریزی نشده اند باید در همه شهرستانها شناسایی شده و جوجه ریزی کنند. اگر موانعی در این زمینه وجود دارد باید شناسایی شده و در اسرع وقت رفع شود.
فتحی افزود: خوشبختانه در حوزه طیور مشکل خاصی وجود ندارد. نهاده به میزان کافی در دسترس همه مرغداران وجود دارد و در مواردی که عرضه از تقاضا بیشتر باشد نیز شرکت پشتیبانی امور دام مازاد تولید را خریداری میکند بنابراین هیچ بهانهای برای عدم تولید وجود ندارد.
وی با اشاره به وجود یک هزار واحد راکد پرورش دام در استان گفت: واحدهای راکد دام سبک و سنگین نیز باید شناسایی شده و برای تامین گوشت مورد استفاده قرار گیرند. علت رکود این واحدها باید مشخص شده و با رفع موانع این واحدها را به چرخه تولید بازگرداند تا بتوانیم گوشت قرمز مورد نیاز مردم را در داخل کشور تامین کنیم. برنامه دولت در این حوزه واردات دام مولد به جای واردات گوشت قرمز است، اما برای کارساز بودن این برنامه باید ابتدا واحدهای دامپروری راکد را شناسایی کنیم.
وی توجه به مسئله تنظیم بازار و قیمت کالاهای اساسی و غیر اساسی را ضروری دانست و گفت: قیمتها باید به صورت مستمر رصد شود و اگر عدم تعادلی در هر شهرستان در خصوص کالایی خاص وجود دارد باید منعکس شود تا در خصوص آن کالا اقدامات لازم انجام شود. غرفههای محل توزیع کالاهای اساسی و میوه شب عید نیز در سطح استان باید هر چه سریعتر مشخص شود تا توزیع این اقلام آغاز شود.
رئیس جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت مبارزه با آفات و علف هرز در حوزه کشاورزی گفت: مبارزه با علفهای هرز و آفات باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد تا از ظرفیت بخش خصوصی نیز در این حوزه به نحو احسن استفاده شود.
فتحی ضمن اشاره به اهمیت سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی گفت: تنها اختصاص زمین به سرمایه گذار کافی نیست و باید مشکلات آنها نیز به صورت کامل رفع شود. اگر مانع تراشی در این حوزه انجام میشود باید از طریق فرمانداریها پیگیری شده تا موانع به صورت کامل رفع شود. اگر سرمایه گذاری انجام نشود اشتغالزایی و پیشرفتی در کشور رقم نخواهد خورد.
منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید