ایدز آتش زیر خاکستر
برخی راههای انتقال ویروس اچآیوی که در فرهنگ و هنجارهای اجتماعی جامعه ما مطلوب نیست باعث شده تا آشکار کردن این بیماری برای مبتلایان به ایدز تابو شده و همچون آتش زیر خاکستر هر لحظه شعلهورتر شود و عدهای را به کام خود بکشاند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ؛ کاظمی فر – ایدز در دهههای اخیر نظام سلامت کشورهای مختلف را درگیر کرده و در این میان تغییر الگوی انتقال ویروس اچ آی وی عامل بیماری ایدز در ایران آژیر خطر را به صدا در آورده است.
به گفته احمد کوشا رئیس مرکز بهداشت آذربایجان شرقی در حال حاضر تعداد ۲۴۴ نفر در آذربایجان شرقی که مبتلا به ایدز شدهاند تحت درمان هستند.
وی افزود:۶۰ درصد بیماران ایدزی پس از بروز علایم به مراکز درمانی مراجعه میکنند که امری بسیار خطرناک است.
به گفته نازیلا ستاری مشاور و روان شناس مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری در تبریز اچ آی وی ویروس ایجاد کننده بیماری عفونی است اما وقتی صحبت از ایدز میشود فرد به طور کامل مبتلا به این بیماری شده است.
به گفته وی باید توجه داشت که سه تا چهار هفته پس از روابط جنسی انتقال ویروس اچ آی وی هیچ علامتی در فرد ندارد اما پس از این مدت علایمی مثل سرماخوردگی، آبریزش بینی، احساس کوفتگی، تب و سردرد بروز میکند. طولانی شدن علایم فوق را میتوان دلیلی بر احتمال آلودگی فرد به ویروس اچ آی وی برشمرد.
وی افزود:اگر مردم در مراحل اولیه به پزشک مراجعه کنند میتوان با انجام آزمایشهای مختلف نسبت به محافظت از فرد مبتلا وارد عمل شد.
به گفته نازیلا ستاری زنان و مردان مبتلا به ایدز در صورتی که تحت نظر پزشک باشند میتوانند ازدواج کنند و فرزندان سالمی نیز به دنیا بیاورند ولی نوع زایمان و شیردهی کودک متفاوت خواهد بود شیردهی با شیر خشک و زایمان از طریق سزارین خواهد بود.
به گفته وی تمام مراحل آزمایش و درمان فرد بدون نیاز به مدارک هویتی و رایگان انجام میشود و کاملا محرمانه است و اطلاعات به هیچ فرد و ارگانی ارائه نمیشود و مردم میتوانند با اطلاع از این موضوع به مراکز سلامت محلهای و در تبریز به مرکز مشاور بیمارهای رفتاری در خیابان بهار روبروی پارک بانوان، مرکز مشاور بیماریهای رفتاری در خیابان شهید رجایی دکتر حسابی مرکز شهید بالا پور مراجعه کنند همچنین مردم میتوانند به مراکز دی آی سی (مراکز کاهش گذری آسیب) مراجعه کنند. مراکز دی آی سی بیشتر به افراد آسیب پذیر ارائه خدمات میکنند.
به گفته سیمین خیاط زاده رئیس گروه پیشگیری و مقابله با بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی تبریز بر اساس آمارهای موجود عامل انتقال این ویروس در آذربایجان شرقی بین ۷۰ تا ۷۵ درصد از طریق روابط جنسی پرخطر بوده است که علامتی بسیار هشدار دهنده است.
به گفته وی در بین جمعیت آماری فوق تعداد بانوان بیشتر از مردان است و کاهش متوسط سنی افراد مبتلا به ایدز از موارد نگران کننده و مهم است.
به گفته وی یکی از مراکز مهم انتقال ویروس اچ آی وی آرایشگاهها به خصوص در حوزه بانوان است انجام برخی تاتوهای زیرجلدی، کاشت ناخن و… در این مراکز میتواند زمینه ساز شیوع ویروس اچ آی وی و در نهایت ابتلا فرد به بیماری ایدز باشد.
به گفته سیمین خیاط زاده علاوه بر تبریز در شهرستانهای مراغه، اهر، مرند، میانه، سراب و شبستر نیز مراکز مشاوره رایگان برای خدمات دهی به مردم در زمینه بیماری ایدز فعال هستند.
گفتنی است با توجه به شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه ویروس اچ آی وی در حال شیوع است و اگر ما امروز به دنبال آموزش و پیشگیری نباشیم فردا بسیار دیر است و آسیبهای مختلف اقتصادی، بهداشتی، روانی، اجتماعی و فرهنگی کشور را دچار بحران خواهد کرد.
تغییر الگوهای رفتاری در روابط جنسی، نا آگاهی قشر جوان، مراقبتهای لازم از سوی مردان و زنان، اطلاع رسانیهای به موقع، آموزشهای قبل از ازدواج و تلاش برای فرهنگ سازی از جمله مواردی است که باید به منظور پیشگیری و جلوگیری از شیوع روز افزون ویروس اچ آی وی در دستور کار دولت و البته وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار بگیرد.
بدون تردید هر گونه غفلت و سهل انگاری پیرامون مسایل آموزشی برای پیشگیری از شیوع ویروس اچ آی وی و در نهایت ابتلا به بیماری ایدز برای مدتهای مدید نظام سلامت کشور را دچار خلل کرده و هزینههای بسیار هنگفت درمانی و دارویی برای افراد مبتلا و کشور تحمیل خواهد کرد.
صاحب نظران علوم پزشکی معتقدند با گسترش و توسعه وسایل ارتباط جمعی میتوان از طریق رسانههای جمعی نسبت به آگاه سازی افراد جامعه به ویژه جوانان و به طور عمده برای بانوان در حوزه فرهنگ سازی وارد عمل شد.
منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید