آثار بدون سندیت تاریخی جایی در جشنواره تئاتر رضوی ندارند
دبیر شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی گفت: آثار ضعیف و بدون سندیت تاریخی جایی در این جشنواره ندارند و این آثار باید دربرگیرنده جنبههای مختلف زندگی امام رضا (ع) باشد.
کوروش زارعی دبیر شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی روز سه شنبه درباره برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری رضوی و تاثیر آنها بر ترویج سیره عملی اهل بیت (ع) در جمع خبرنگاران گفت: در این دوره از جشنواره تمام تلاشمان را کردیم که نمایشنامهها و تولیدات نمایشی از تنوع موضوعی و محتوایی برخوردار باشند و تمرکز ما در این آثار نمایش سیره عملی و علمی علی بن موسی الرضا (ع) است.
وی درباره کیفیت آثار حاضر در این دوره از جشنواره تئاتر رضوی توضیح داد: انشاءالله جشنواره شانزدهم با کیفیت بهتر برگزار شود و مردم بتوانند از این آثار بهره لازم را ببرند.
زارعی درباره تاثیر جشنوارههای فرهنگی و هنری رضوی بر نوجوانان و جوانان برای شناخت سیره اهل بیت (ع) گفت: امسال جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در ۱۶ رشته هنری از سوی بنیاد بین المللی امام رضا (ع) در حال برگزاری است که جشنوارههای شعر، آواها و نواهای رضوی، تئاتر خیابانی و جشنواره تجسمی از جمله این جشنوارهها هستند.
وی ادامه داد: برگزاری این جشنوارهها بی تاثیر نیست، یک اثر هنری میتواند تاثیر خود را بر مخاطب بگذارد و یک قطعه شعر میتواند بر جوان و نوجوان ما اثر بگذارد، اگر اثر خوبی تولید شود بی تاثیر نیست، بزرگترین تاثیر برگزاری این جشنوارهها این است که در نوجوانان و جوانان علاقهمند عکاسی، تئاتر، شعر، موسیقی و هنرهای تجسمی ایجاد انگیزه میکند و این اتفاق مهمی است.
دبیر شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی درباره حمایت دستگاههای فرهنگی از جشنوارههای رضوی و بویژه تئاتر رضوی اظهار کرد: نهادهای تئاتر از هیچ کاری حمایت نمیکنند، چون بودجه آنچنانی در اختیار ندارند؛ باید نهادهای بالادستی فرهنگ و هنر به فکر این موضوع باشند و وقتی سخن از جشنواره اهل بیت (ع) میآید باید همه همکاری و از آن حمایت کنند.
زارعی درباره کمک هزینههای گروههای تئاتری شرکت کننده شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی گفت: شرایط به گونهای است که زندگی برای همه سخت شده، گروهی به جشنواره تئاتر رضوی آمده یک ماشین دکور، ۲۴ بازیگر و عوامل دارد در این شرایط آیا میشود به این گروه کمک هزینه ۳۰ میلیون تومانی داد، باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون فرهنگی مجلس پای کار بیاید و حمایت کنند.
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی باید در زمینه فرهنگ و سیره اهل بیت (ع) کار کنیم؛ باید بپذیریم بحران هویت در نوجوانان و جوانان و در خانوادهها وجود دارد، درست است که مسئله اقتصادی داریم، اما مسئله فرهنگ و هنر بسیار مهم است و باید بیشتر به آن بها داده شود.
رئیس جشنواره و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی نیز با بیان اینکه نمایش و تئاتر، دل را صیقل میدهد گفت: نمایش زمانی ارزشمندتر است که صحنه با نوری از جنس معنویت مملو شود، خاصه اگر این نور، مشعشع از ذات نورانی حضرت شمس الشموس، علی بن موسی الرضا علیه السلام باشد.
سید محمد حسین بلاغی افزود: تئاتر رضوی یک هنر مقدس است و هنر مقدس ستودنی است و هنرمندان این وادی قابل ستایش.
وی گفت: خدا را شاکریم که برای سومین دوره متوالی خادم حضرت ثامن الحجج هستیم تا در مدرسه عشق آن حضرت بیاموزیم و کفشدار مهمانان فرهنگ و هنر ایشان در سرزمین شهدا و سرزمین اولینها و سرزمین شهریارها و علامهها باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد: تحت این بیرق همیشه سبز با پرتو نور هدایت، اشاعه گر فرهنگ و هنر رضوی در سطح جهان باشیم.
منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید