شهرستان چاراویماق

پایگاه خبری شهرستان چاراویماق

  • اخبار چاراویماق
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • پیوندها
  • خبرنگار افتخاری
  • ارسال خبر
  • نرم افزار چاراویماق
  • پایگاه های خبری
  • اخبار چاراویماق
  • آذربایجان شرقی
  • مناسبتی
  • عمومی
  • فرهنگی – هنری
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • امداد خودرو سراسری
۱۹
اردیبهشت
  • اخبار چاراویماق
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • خبرنگار افتخاری
  • پیوندها
  • نرم افزار چاراویماق
  • ارسال خبر

محصل‌هایی که در جبهه حضور داشتند

آذربایجان شرقی

حسن آقا می‌گفت ماباید به تلاش‌های فرهنگیمان معنی و مفهوم بدهیم. محصل‌هایی که در جبهه حضور داشتند ،همه اشان تربیت یافته آموزش و پرورش هستندو این یعنی اینکه آموزش و پرورش مهم است.

مهر 7, 1402 6 دقیقه خواندن
چاپ خبر

این‌ها بخشی از صحبت‌های محمدعلی کسایی، برادر شهید محمدحسن کسایی است. جهادگری که بیشترین فعالیتش در امور فرهنگی و ادبی بوده و همراه برادرش برای غنی سازی فرهنگ روستا و روستایی و پشتیبانی از مناطق جنگی در تلاش بوده است.

حضور در جبهه مهم است، اما ممکن است یکی در خط مقدم باشد و یکی هم در خانه شب و روز برای جبهه‌ها نان بپزد وگاهی افرادی هستند، سنگرساز بی سنگری که بلال جبهه‌ها بود.

محمدعلی دو برادر خود را در راه حراست از خاک وطن از دست داده است، محمدرضا و محمد حسن.

محمد حسن، دومین فرزند حاج ابوالفضل کسایی، بیستم شهریور ۱۳۳۰ در مرند به دنیا آمد. جد پدری و مادری اش از علمای مشهور مرند بودند و پدرش معلم علوم دینی و قرآنی بود. او در سال ۱۳۵۰، در رشته ادبیات در دانشگاه تبریز پذیرفته شد.

شهید کسایی؛ سنگرساز بی سنگری که بلال جبهه‌ها بود

کسایی کار معلمی را انتخاب کرد و اولین جرقه‌های مبارزاتی اش در آموزش و پرورش زده شد. پس از پیروی انقلاب و فرمان تشکیل جهادسازندگی، کسایی به فرمان امام لبیک گفت و در جهت محرومیت زدایی از مناطق روستایی، جهادسازندگی شهرستان مرند را تشکیل داد. او با آغاز جنگ تحمیلی در صحنه جنگ به عنوان یکی از فرماندهان شاخص جنگ نقش موثری در پیروزی حق علیه باطل ایفا می‌کند. شهید محمدحسن کسایی، جوانی معروف به بلال جبهه عرفان از خطه آذربایجان بود که در تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۳۶۶ در منطقه شلمچه به عنوان فرمانده تیپ مهندسی رزمی ۵۷ فجر (جهاد سازندگی سابق) آذربایجان شرقی به آرزوی دیرینه خود که همانا شهادت بود، رسید.

 امروز پای صحبت‌های محمدعلی کسایی، یکی از برادران شهید کسایی می‌نشینیم تا پس از گذشت سال‌ها مروری کنیم بر خاطرات این جهادگر بزرگوار تا خاطره‌ها و حماسه‌ها برادرش را برایم بگوید. در اوایل صحبتش شعری می‌خواند که سوز هجر برادرش در آن موج می‌زند.

ما هنوز نتوانستیم شهداء و فرهنگ جبهه را به نسل‌های بعدی انتقال دهیم

محمدعلی کسایی می‌گوید: در تشییع جنازه برادرم یکی از دوستان حسن آقا که رفتار‌ها و برخورد‌های او را دیده بود، فی البداهه شعری به زبان ترکی سروده و از من درخواست کرد تا در مراسم بخوانم که آن شعر این بود:

من بو چولون یارالیسی باشی بلالی ام

بیر زخم خورده قانه بئلشمیش یارالیم

یولداشلاریم بویاندیلا القانه جبهه ده

قاره سالین مزار اوستونه، چون من یارالیم

محمدعلی کسایی بعد ادامه می‌دهد: متاسفانه ما آنطوری که باید ارزش‌های انقلاب و روحیات افرادی که در جبهه بودند را نتوانستیم به نسل بعدی انتقال دهیم و نسل بعدی با ایثار‌ها و فداکاری‌های آن دوران کاملا آشنا نشدند.

شهید کسایی؛ سنگرساز بی سنگری که بلال جبهه‌ها بود

او می‌گوید: حاج حسن آقا همان زمانی هم که در جهاد فعالیت داشت در واقع در جبهه بود. یک روز شورا و معتمدان محلی روستای «اولی» که آن زمان یکی از روستا‌های شهرستان مرند بود و بعد‌ها از این شهرستان جدا شد درخواست داشتند تا برای روستایشان برق کشی شود. در آن دوران هم، قانون بود تا برای روستا‌های بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ خانوار برق کشی شود، ولی این روستا فقط ۵۰ خانوار داشت.

اهالی روستا باید خیلی صبر می‌کردند، ولی حاج حسن آقا نگفت نمی‌شود و امکان برق کشی برای روستای شما نیست، بلکه گفت احداث راه روستای شما از برق آن واجب‌تر است، اجازه بدهید راه روستا را احداث کنیم و بعدش نوبت برق هم می‌رسد. اما شورا و معتمدان محل قبول نکردند و حاج حسن آقا در جواب گفت: اجازه بدهید بررسی کنیم و به شما خبر بدهیم.

شهید کسایی؛ سنگرساز بی سنگری که بلال جبهه‌ها بود

در شب ۲۱ ماه مبارک رمضان حاج حسن آقا به من گفت برو در مسجد روستای «اولی» صحبت بکن، ولی نگو که امکان برق کشی نیست. بگو اگر مشارکت و خودیاری بیشتری داشته باشید در اولویت قرار می‌دهیم و کار می‌کنیم.

من هم در شب ۲۱ رفتم و برای اهالی روستای «اولی» صحبت کردم، گفتم اگر می‌بینید روستا‌های دیگر پیشرفت کردند، علتش این است که روحیه مشارکتی بیشتری دارند. در آخر نیز در حالیکه یک فضای معنوی بر جلسه حاکم بود، گفتم فلسفه وجودی جهاد خدمت به محرومین است، الان ما به فرمایش امام لبیک گفته ایم و شبانه روز برای خدمت به روستا‌ها در تلاش هستیم. اگر شما نیز همکاری کنید ما برق کشی را انجام می‌دهیم. 

مبلغ خودیاری طرح را گفتم و با اینکه رقم بالایی بود، ولی اهالی قبول کردند و ما نیز راهکاری پیدا کردیم تا اهالی به مشکل برنخورند. در نهایت طرح برق روستا را نوشتیم و برق کشی انجام شد. همه این فعالیت‌ها از نگرش حاج حسن آقا ناشی می‌شد. ایشان اعتقاد داشتند و نگرششان این بود که باید فرهنگ مشارکت و همکاری را در بین روستائیان افزایش دهیم و در عین حال از هیچ تلاش و کوششی برای مناطق محروم دریغ نکنیم. از طرفی معتقد بودند باید حضور روستائیان در مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و… افزایش یابد. ما در جهاد سازندگی نشریه ماهانه‌ای بنام «چالیشاق» داشتیم و روی جلد آن «لَیسَ لِلإِنسانِ إِلّا ما سَعى» نوشته شده بود و این یعنی فعالیت‌های جهاد بر اساس این آیه باید باشد. همین‌ها باعث شده بود مشارکت روستائیان حتی بانوان روستائی نیز افزایش یابد.

محمدعلی کسایی در ادامه می‌گوید: حاج حسن آقا قبلا در آموزش و پرورش بود و بعدا به فرمان امام لبیک گفت و جهاد سازندگی را تشکیل داد. من هم از همان اوایل تشکیل جهاد همراه برادرم بودم. ما در روستا‌ها صحبت می‌کردیم تا فلسفه وجودی جهاد سازندگی و فرهنگ مشارکت را تبیین کنیم. شب و روز تلاش می‌کردیم تا در مناطق محروم راه، مدرسه، حمام، کانال، آب شرب آشامیدنی و … ایجاد کنیم. خیلی از مواقع شب‌ها را هم در اداره می‌خوابیدیم تا کمی خستگی در کنیم و روز بعد به کار کردن ادامه دهیم.

 

برادر شهید حسن کسایی در ادامه تعریف می‌کند: از دیگر خصوصیات و ویژگی‌های اخلاقی حاج حسن آقا، استعدادیابی نیرو‌ها در منطقه بود. او نیرو‌ها را از نظر توانایی و استعداد بررسی می‌کرد و حتی بعد از حضور نیرو‌ها در جبهه نیز به مسئولان توصیه می‌کرد که نیرو‌ها را در فعالیتی که توانایی و ظرفیت دارند حتما به کار بگیرند.

محمدعلی کسایی خاطره دیگری از برادر را روایت می‌کند که از هم رزمان او شنیده است: یک روز حاج حسن آقا شبانه به منطقه می‌رود، سربازی که شیفت شب بوده او را نمی‌شناسد و حسن آقا نیز خودشان را معرفی نمی‌کنند. سرباز او را راه نمی‌دهد و می‌گوید، چون شما رمز شبانه را نمی‌دانید نمی‌توانید داخل بیایید.

بعداً سرباز به شخصی بنام پورموسی که این خاطره را ایشان برای من نقل می‌کرد مراجعه می‌کند و می‌گوید شخصی آمده با این خصوصیات و رمز شبانه را نمی‌دانست و من گفتم باید بیرون بماند. آقای پورموسی که متوجه می‌شود ایشان حاج حسن آقا هستند به سرباز می‌گوید چرا راه نداده اید. ایشان فرمانده هستند و… حاج حسن آقا می‌گوید شما باید سرباز را تشویق کنید چرا که او به وظیفه اش عمل کرد.

این نوع رفتار حاج حسن آقا با نیرو‌ها باعث شده بود، در منطقه افرادی بودند که برای دو ماه اعزام شده بودند، ولی ماه‌ها و حتی سال‌ها در منطقه می‌ماندند و می‌گفتند ما برنمی گردیم.

 محمدعلی کسایی به کمک‌های مردمی که از روستا‌ها روانه مناطق جنگی می‌شد اشاره می‌کند و می‌گوید: به طور مثال یکبار ما به روستای یامچی شهرستان مرند رفتیم و گفتیم که حاج حسن آقا می‌گوید: بچه‌های شما در مناطق جنگی گرسنه هستند و به کمک شما‌ها نیاز دارند. همانند سیل راهی مناطق جنگی شده اند و غذایی نیست که بخورند. همه بانوان روستا مشارکت کردند و یک ماه تمام شبانه روز نان پختند. در نهایت ۲۸ خاور نان پختند و به منطقه فرستادند. یکی از زنان در هنگام پخت نان گریه می‌کرد و می‌گفت بچه‌های ما گرسنه هستند و … و همین رفتار‌های مردم در پشت جبهه باعث می‌شد تا شهید کسایی همیشه به نیرو‌ها بگوید: فقط شما در خط مقدم نیستید، این نان‌ها که می‌خورید حاصل زحمت بانوانی است که پشت جبهه تا صبح نخوابیدند و نان پختند. گاهی این افراد و خلوص نیتشان باعث می‌شود که مقدم‌تر از افرادی باشند که در خط مقدم هستند.

منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب:

انقلاب اسلامیتبریزدفاع مقدسماه اردیبهشتماه رمضانماه شهریورمرند

خبر قبلی

قضا و قضاوت از کار‌های مهم و سخت می باشد/ استقلال دستگاه قضا و توصیه نپذیری از مولفه‌های اصلی ایجاد عدالت می باشد

خبر بعدی

برگزاری جشنواره بزرگ ماهیگیری ورزشی در دریاچه ائل گلی تبریز

خبر بعدی
مهر 7, 1402

برگزاری جشنواره بزرگ ماهیگیری ورزشی در دریاچه ائل گلی تبریز

خبر قبلی
مهر 7, 1402

قضا و قضاوت از کار‌های مهم و سخت می باشد/ استقلال دستگاه قضا و توصیه نپذیری از مولفه‌های اصلی ایجاد عدالت می باشد

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چاراویماق
  • اتمام و تجهیز مدارس نیمه تمام تافصل شروع سال تحصیلی جدید
  • برگزاری مراسم یادواره شهدای گمنام در چاراویماق
  • کلنگ احداث پایگاه امداد و نجات جاده‌ای هلال احمر یامچی
  • اهدای ۱۳۴ واحد خون سالم در چاراویماق
  • برگزاری همایش نهضت توسعه عدالت آموزشی در مراغه
  • نوید روز‌های خوب برای سه شهرستان هشترود، چاراویماق و بستان آباد در راه است
  • دفن پسماند باید به شکلی اصولی انجام گیرد
  • افزایش تردد نوروزی در جاده‌های آذربایجان شرقی
  • ۱۸۰ پروژه خیر ساز در استان به علت نبود هزینه‌های دولتی ناقص مانده است
  • برگزاری دوره تخصصی آموزشی هرس درختان سیب در چاراویماق با حضور گسترده باغداران
آذربایجان شرقی
  • کارکنان مناطق مرزی از مزایای حق‌مرزی برخوردار نیستند
  • اعلام آمادگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تجهیز سالن‌های فرهنگی شهرستان‌ها
  • بهره برداری از طرح‌های هوشمند سازی شرکت سیمان صوفیان
  • نماینده شبستر خواستار اعطای مجوز درمانگاه تامین اجتماعی در صوفیان شد
  • اصلاح مشاغل سخت و زیان‌آور در دستور کار سازمان تامین اجتماعی
  • امنیت پایدار و عدالت اجتماعی بزرگترین رسالت تامین اجتماعی است
  • تجلیل از معلمان بازنشسته در هریس
  • حل مشکل کلرزنی آب شرب روستاهای هریس
اخبار مناسبتی
  • دعای روز سی ام ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیست و چهارم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیستم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
دانلود نرم افزار از کافه بازار
نرم افزار اختصاصی چاراویماق

شبکه های اجتماعی پایگاه خبری چاراویماق

گروه تلگرام
کانال تلگرام
ایتا
بله
فید
اینستاگرام

مجوز ها

logo-samandehi

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به  پایگاه خبری چاراویماق می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری سرویس استار – 09394812277

دسته بندی ها

آذربایجان شرقی 6677
فرهنگی - هنری 57
مذهبی 40
مناسبتی 32
اجتماعی 30
عمومی 14
ورزشی و سلامتی 9
مناسبت های تقویم شمسی 8
مناسبت های تقویم قمری 6
سیاسی 5
معرفی شهرستان چاراویماق 3
املاک 1
روستاها 1
موضوع اخبار 0

برچسب ها

تبریز 2663
مراغه 1038
فرمانده انتظامی 325
هشترود 300
ورزش 292
مرند 267
اهر 262
میانه 255
اسکو 252
آذرشهر 241
سید محمد علی آل هاشم 225
ماه فروردین 222
بستان آباد 216
ماه رمضان 214
سراب 212
ماه اردیبهشت 198
بناب 184
جهادکشاورزی 182
چاراویماق 171
جلفا 168
ماه خرداد 166
هریس 160
قرآن کریم 156
اداره ورزش و جوانان 144
شبستر 140
ماه آبان 138
ماه شهریور 134
ملکان 129
نماز جمعه 114
عجب شیر 113
خداآفرین 113
ورزقان 105
اداره هواشناسی 104
فرمانداری 101
کلیبر 98
هوراند 92
ماه تیر 90
آموزش و پرورش 89
حادثه رانندگی 88
فوتبال 85
امام جمعه 83
افتتاح طرح 82
دفاع مقدس 80
شهدا 79
ماه مرداد 72
دستگیری سارق 71
کالای قاچاق 70
ماه بهمن 69
اداره محیط زیست 69
ماه دی 65
استاندار آذربایجان شرقی 65
سامانه بارشی 64
ماه اسفند 64
شهرداری تبریز 61
تعزیرات حکومتی 59
جمعیت هلال احمر 58
یادواره شهدا 58
میراث فرهنگی 57
تصادف 57
کمیته امداد 56
اورژانس115 54
دستگیری 52
نمایشگاه 51
جهاد کشاورزی 49
همایش 48
دهه فجر 47
مسابقات 46
انتخابات 46
بسته معیشتی 46
راهداری و حمل و نقل جاده ای 45
انتخابات مجلس 45
دانش آموزان 45
شهادت 44
حادثه 44
کشاورزی 44
مراسم تجلیل 41
ماه آذر 40
تجلیل 40
انقلاب اسلامی 40
نمازجمعه 39
تسهیلات 39
دانشکده علوم پزشکی 39
آلودگی هوا 39
قاچاق کالا 36
آموزش وپرورش 36
برگزاری جشنواره 35
انتخابات مجلس ۱۴۰۲ 35
بارش برف 32
دانشگاه مراغه 31
مسجد جامع 31
ماه مهر 30
سرمایه گذاری 30
اشتغال 30
برگزاری همایش 30
دانشگاه علوم پزشکی 30
جشنواره 29
نهضت ملی مسکن 29
سازمان صمت 29
دانشگاه تبریز 28
شهرک صنعتی 28
تولید 28
نیازمندان 27
اورژانس 115 27
دعای هر روز ماه رمضان 27
آزادی زندانیان 26
برپایی نمایشگاه 26
مدیریت بحران 25
تیم تراکتور 25
سپاه عاشورا 25
ویزیت رایگان 25
پلیس راه 25
اهدای جهیزیه 24
محیط زیست 24
آب شرب 24
گردشگری 23
علوم پزشکی 23
دانشگاه 23
افتتاح 23
تخصیص اعتبار 23
طرح های عمرانی 22