شهرستان چاراویماق

پایگاه خبری شهرستان چاراویماق

  • اخبار چاراویماق
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • پیوندها
  • خبرنگار افتخاری
  • ارسال خبر
  • نرم افزار چاراویماق
  • پایگاه های خبری
  • اخبار چاراویماق
  • آذربایجان شرقی
  • مناسبتی
  • عمومی
  • فرهنگی – هنری
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • امداد خودرو سراسری
۱۹
اردیبهشت
  • اخبار چاراویماق
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • خبرنگار افتخاری
  • پیوندها
  • نرم افزار چاراویماق
  • ارسال خبر

تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی

آذربایجان شرقی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از هدف گذاری برای تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در سال ۱۴۰۳ در آذربایجان شرقی خبر داد.

اردیبهشت 16, 1403 6 دقیقه خواندن
چاپ خبر

 اکبر فتحی گفت: در سال ۱۴۰۲ با تلاش بی وقفه کشاورزان و بهره برداران و اجرای طرح‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی با همت متخصصان و کارشناسان کشاورزی موفق به تولید ۴ میلیون و ۴۳۸ هزار تن محصولات کشاورزی شدیم که با هدف گذاری‌های صورت پذیرفته در سال جاری این میزان به ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن خواهد رسید.

وی با تشریح این هدف گذاری در زیربخش‌های مختلف کشاورزی گفت: در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۲، ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۷۴۹ تن محصولات کشاورزی تولید شد که در برنامه تحولی کشاورزی این سازمان در سال جاری این میزان به ۲ میلیون و ۶۰۲ هزار تن خواهد رسید. در هدف گذاری انجام شده برای سال جدید، سطح زیر کشت محصولات زراعی در دیمزار‌ها به ۶۲۳ هزار و ۱۰ هکتار افزایش خواهد یافت، اما در مزارع آبی با توجه به برنامه ریزی که در زمینه کاهش مصرف آب در کشاورزی در دست اجراست، سطح زیر کشت از ۱۹۱ هزار و ۴۸۷ هکتار به ۱۷۹ هزار و ۸۱ هکتار کاهش خواهد یافت.

وی در خصوص تغییرات قابل توجه کشاورزی استان در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۳ گفت: طبق برنامه الگوی کشت ابلاغی در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰ هزار هکتار از سطح زیر کشت گندم آبی در استان کاسته خواهد شد. همچنین سطح زیر کشت گوجه فرنگی و برخی از محصولات صیفی و سبزیجات نیز به طور محسوسی کاسته شده است.

فتحی ادامه داد: افزایش تولید برنامه ریزی شده در حوزه زراعت با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، توسعه کشت گیاهان دارویی دیم، توسعه سطح زیرکشت آبی ناشی از اجرا و بهره برداری ازطرح‌های آب و خاک در پایاب سد‌ها و پایاب رودخانه مرزی ارس و آیدوغموش و … به میزان ۱۳ هزار هکتار و افزایش بهره وری عوامل تولید در سطح استان با اجرای کشاورزی حفاظتی، اجرای اصلاح الگوی کشت، بهزراعی و بهنژادی، مکانیزه کردن تولید و کاهش ضایعات، انتقال یافته‌های نوین پژوهشی و تحقیقاتی و … صورت خواهد گرفت.

وی بر ضرورت تأمین مالی طرح‌های زیربخش زراعت در سال ۱۴۰۳ تأکید کرد و گفت: در طرح تحولی برای اجرای طرح‌های بخش زراعت تأمین مالی یک هزار و ۹۱۹ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۸۸ هزار و ۷۱۰ میلیارد ریالی از طریق بخش خصوصی پیش بینی شده است. در تأمین مالی پیش بینی شده برای بخش خصوصی ۷۱ هزار و ۸۸ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۱۷ هزار و ۶۲۲ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه گذار تأمین خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از برنامه ریزی برای افزایش سطح باغات و گلخانه‌های استان در سال ۱۴۰۳ به ۱۲۱ هزار و ۷۹۱ هکتار خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۳ بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته انتظار داریم یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۶۷۶ تن محصولات باغی، ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن محصولات گلخانه‌ای و ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن گیاهان داروئی تولید شود که نسبت به سال ۱۴۰۲، ۳۱ درصد افزایش تولید را تجربه خواهیم کرد.

فتحی با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش تولیدات باغی استان به میزان ۳۸۴ هزار تن برای رسیدن به تولید یک میلیون و ۶۲۳ هزارو ۱۷۵ تن خبر داد و گفت: برای تحقق این جهش تولید، اجرای برنامه‌های مختلفی در سال ۱۴۰۳ پیگیری خواهد شد. افزایش تولید ناشی از توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح استان به میزان ۱۳ هزارو ۲۹۸ تن و افزایش آمار تولید با در نظر گرفتن عدم وقوع خسارت به دلیل عوامل قهری طبیعی- با توجه به اینکه در سال قبل ۲۸۴ هزار و ۵۲۲ تن از محصولات کشاورزی استان در اثر خسارت کاهش یافت – بخشی از این برنامه هاست که برای افزایش تولید محصولات باغی و گلخانه‌ای پیش بینی شده است.

وی افزود: توسعه کشت گلخانه‌ای از ۳۵۵ هکتار به ۶۵۵ هکتار با اجرای طرح‌های در انتظار اخذ تسهیلات که هم اکنون با خوداجرایی و آورده شخصی مجریان طرح به کندی در حال اجرا می‌باشد و در صورت تأمین اعتبار افزایش ۸۶ هزار و ۱۶۵ تن محصول را شاهد خواهیم بود، از دیگر برنامه ریزی‌های سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در این حوزه است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی افزایش بهره وری عوامل تولید را یکی از محور‌های برنامه‌های این سازمان در حوزه کشاورزی معرفی کرد و ادامه داد: در این زمینه در سال ۱۴۰۳ در حوزه باغبانی، طرح‌های مختلفی همچون اصلاح و نوسازی باغات درجه ۲ و جایگزینی باغات درجه ۳، اجرای طرح فراز یا روسیمی کردن تاکستان ها، نوسازی و بهسازی گلخانه‌های موجود، تأمین نهال لیبل دار و نظارت بر محلول‌پاشی باغات را به صورت جدی دنبال خواهیم کرد.

فتحی سیب، انگور، گردو، زردآلو، بادام و گیاهان دارویی را از عمده‌ترین محصولات باغبانی استان دانست و گفت: در سال گذشته از ۴۱ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات سیب استان، ۴۵۸ هزار و ۴۳۸ تن محصول برداشت شد که پیش بینی می‌شود این میزان در سال ۱۴۰۳ به ۷۷۰ هزار تن افزایش پیدا کند. البته باید توجه داشت که سطح باغات سیب استان در سال ۱۴۰۳، ۴۱ هزار و ۴۳۰ هکتار پیش بینی شده است که این کاهش سطح ناشی از حذف باغات درجه ۳ و جایگزینی با محصولات کم آب بر است.

وی با اشاره به برداشت ۲۲۰ هزار و ۴۴۲ تن انگور از ۱۷ هزار و ۶۳۴ هکتار از انگورستان‌های استان گفت: سطح تاکستان‌های استان در سال ۱۴۰۳، ۸۶ هکتار افزایش پیدا خواهد کرد و برای سال جدید، برداشت ۳۰۳ هزار و ۱۲ تن انگور از باغات استان پیش بینی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: میزان گردوی برداشت شده در سال گذشته ۲۴ هزار و ۵۲۵ تن بود که با برنامه ریزی صورت گرفته این میزان را به ۳۰ هزار تن افزایش خواهیم داد.

فتحی از هدف گذاری برای رشد ۲۳ هزار و ۸۹۰ تنی محصول زردآلو در استان خبر داد و افزود: در سال گذشته ۶۷ هزار و ۱۷۷ تن زردآلو در استان تولید شد که این میزان در سال جاری به ۹۱ هزار و ۶۷ تن افزایش خواهد یافت. این افزایش تولید با وجود کاهش ۷۰ هکتاری سطح باغات زردآلو در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۲ در اثر عملیات به باغی و عدم رخداد حوادث غیرمترقبه خواهد بود.

وی با تشریح سایر برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم گفت: در سال جاری بادام از ۸ هزار ۲۵۰ تن به ۱۱ هزار و ۴۰ تن، گیاهان داروئی از ۱۴ هزار و ۱۷۲ تن به ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن و سایر محصولات باغی نیز از ۲۲۱ هزار و ۶۰۰ تن به ۲۳۹ هزار و ۵۵۷ تن افزایش پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اضافه کرد: در حوزه محصولات گلخانه‌ای نیز در سال ۱۴۰۲، ۷۰ هزار و ۵۱۰ تن محصول در استان تولید شد که با تلاش بخش خصوصی و حمایت و برنامه ریزی کارشناسان و متخصصان در سازمان این میزان را به ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن خواهیم رساند.

فتحی تأمین مالی دولتی طرح‌های زیربخش باغبانی را دارای اهمیت دانست و گفت: در طرح تحولی برای اجرای طرح‌های بخش باغبانی، تأمین مالی یک هزار و ۵۵۱ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۱۹۱ هزار و ۶۸۶ میلیارد ریالی از طریق بخش خصوصی پیش بینی شده است. در تأمین مالی پیش بینی شده برای بخش خصوصی ۱۵۳ هزار و ۳۴۹ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۳۸ هزار و ۳۳۷ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه‌گذار تأمین خواهد شد.

وی از اجرای ۷ پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: این پروژه‌ها در سطح ۱۰ هزار و ۷۹ هکتار و با سرمایه گذاری یک هزار و ۴۵۲ میلیارد ریال در حال اجراست و بیش از ۷۸ هزار و ۳۴۴ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها تخصیص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: همچنین ۳۰۰ هکتار پروژه گلخانه‌ای نیز در استان در دست اجراست که ۹۶ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است و ۶۹ هزار و ۱۰۱ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها اختصاص یافته است.

منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب:

کشاورزیمحصولات کشاورزی

خبر قبلی

برگزاری چهارمین همایش معاونان و رؤسای شورا‌های حل اختلاف شمالغرب کشور در تبریز

خبر بعدی

تجلیل از معلمان نخستین مدرسه در زندان تبریز

خبر بعدی
اردیبهشت 16, 1403

تجلیل از معلمان نخستین مدرسه در زندان تبریز

خبر قبلی
اردیبهشت 16, 1403

برگزاری چهارمین همایش معاونان و رؤسای شورا‌های حل اختلاف شمالغرب کشور در تبریز

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چاراویماق
  • اتمام و تجهیز مدارس نیمه تمام تافصل شروع سال تحصیلی جدید
  • برگزاری مراسم یادواره شهدای گمنام در چاراویماق
  • کلنگ احداث پایگاه امداد و نجات جاده‌ای هلال احمر یامچی
  • اهدای ۱۳۴ واحد خون سالم در چاراویماق
  • برگزاری همایش نهضت توسعه عدالت آموزشی در مراغه
  • نوید روز‌های خوب برای سه شهرستان هشترود، چاراویماق و بستان آباد در راه است
  • دفن پسماند باید به شکلی اصولی انجام گیرد
  • افزایش تردد نوروزی در جاده‌های آذربایجان شرقی
  • ۱۸۰ پروژه خیر ساز در استان به علت نبود هزینه‌های دولتی ناقص مانده است
  • برگزاری دوره تخصصی آموزشی هرس درختان سیب در چاراویماق با حضور گسترده باغداران
آذربایجان شرقی
  • کارکنان مناطق مرزی از مزایای حق‌مرزی برخوردار نیستند
  • اعلام آمادگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تجهیز سالن‌های فرهنگی شهرستان‌ها
  • بهره برداری از طرح‌های هوشمند سازی شرکت سیمان صوفیان
  • نماینده شبستر خواستار اعطای مجوز درمانگاه تامین اجتماعی در صوفیان شد
  • اصلاح مشاغل سخت و زیان‌آور در دستور کار سازمان تامین اجتماعی
  • امنیت پایدار و عدالت اجتماعی بزرگترین رسالت تامین اجتماعی است
  • تجلیل از معلمان بازنشسته در هریس
  • حل مشکل کلرزنی آب شرب روستاهای هریس
اخبار مناسبتی
  • دعای روز سی ام ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیست و چهارم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
  • دعای روز بیستم ماه مبارک رمضان با ترجمه+فایل صوتی
دانلود نرم افزار از کافه بازار
نرم افزار اختصاصی چاراویماق

شبکه های اجتماعی پایگاه خبری چاراویماق

گروه تلگرام
کانال تلگرام
ایتا
بله
فید
اینستاگرام

مجوز ها

logo-samandehi

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به  پایگاه خبری چاراویماق می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری سرویس استار – 09394812277

دسته بندی ها

آذربایجان شرقی 6677
فرهنگی - هنری 57
مذهبی 40
مناسبتی 32
اجتماعی 30
عمومی 14
ورزشی و سلامتی 9
مناسبت های تقویم شمسی 8
مناسبت های تقویم قمری 6
سیاسی 5
معرفی شهرستان چاراویماق 3
املاک 1
روستاها 1
موضوع اخبار 0

برچسب ها

تبریز 2663
مراغه 1038
فرمانده انتظامی 325
هشترود 300
ورزش 292
مرند 267
اهر 262
میانه 255
اسکو 252
آذرشهر 241
سید محمد علی آل هاشم 225
ماه فروردین 222
بستان آباد 216
ماه رمضان 214
سراب 212
ماه اردیبهشت 198
بناب 184
جهادکشاورزی 182
چاراویماق 171
جلفا 168
ماه خرداد 166
هریس 160
قرآن کریم 156
اداره ورزش و جوانان 144
شبستر 140
ماه آبان 138
ماه شهریور 134
ملکان 129
نماز جمعه 114
عجب شیر 113
خداآفرین 113
ورزقان 105
اداره هواشناسی 104
فرمانداری 101
کلیبر 98
هوراند 92
ماه تیر 90
آموزش و پرورش 89
حادثه رانندگی 88
فوتبال 85
امام جمعه 83
افتتاح طرح 82
دفاع مقدس 80
شهدا 79
ماه مرداد 72
دستگیری سارق 71
کالای قاچاق 70
ماه بهمن 69
اداره محیط زیست 69
ماه دی 65
استاندار آذربایجان شرقی 65
سامانه بارشی 64
ماه اسفند 64
شهرداری تبریز 61
تعزیرات حکومتی 59
جمعیت هلال احمر 58
یادواره شهدا 58
میراث فرهنگی 57
تصادف 57
کمیته امداد 56
اورژانس115 54
دستگیری 52
نمایشگاه 51
جهاد کشاورزی 49
همایش 48
دهه فجر 47
مسابقات 46
انتخابات 46
بسته معیشتی 46
راهداری و حمل و نقل جاده ای 45
انتخابات مجلس 45
دانش آموزان 45
شهادت 44
حادثه 44
کشاورزی 44
مراسم تجلیل 41
ماه آذر 40
تجلیل 40
انقلاب اسلامی 40
نمازجمعه 39
تسهیلات 39
دانشکده علوم پزشکی 39
آلودگی هوا 39
قاچاق کالا 36
آموزش وپرورش 36
برگزاری جشنواره 35
انتخابات مجلس ۱۴۰۲ 35
بارش برف 32
دانشگاه مراغه 31
مسجد جامع 31
ماه مهر 30
سرمایه گذاری 30
اشتغال 30
برگزاری همایش 30
دانشگاه علوم پزشکی 30
جشنواره 29
نهضت ملی مسکن 29
سازمان صمت 29
دانشگاه تبریز 28
شهرک صنعتی 28
تولید 28
نیازمندان 27
اورژانس 115 27
دعای هر روز ماه رمضان 27
آزادی زندانیان 26
برپایی نمایشگاه 26
مدیریت بحران 25
تیم تراکتور 25
سپاه عاشورا 25
ویزیت رایگان 25
پلیس راه 25
اهدای جهیزیه 24
محیط زیست 24
آب شرب 24
گردشگری 23
علوم پزشکی 23
دانشگاه 23
افتتاح 23
تخصیص اعتبار 23
طرح های عمرانی 22