صفحه اصلی / رپورتاژ / زعفران ممتاز، چه ویژگی‌ها و مشخصاتی دارد؟

زعفران ممتاز، چه ویژگی‌ها و مشخصاتی دارد؟

[ad_1]

هیچ کس به دنبال زعفران تقلبی نیست. همه ما به دنبال خرید زعفران ممتاز و اصل هستیم؛ اما افراد سودجویی وجود دارند که می‌خواهند که این قاعده را عوض کنند. این افراد با عرضه زعفران تقلبی سود زیادی به دست می‌آورند. این شما هستید که می‌توانید با خرید نمونه اصل و باکیفیت، جلوی رشد کاری این افراد سودجو را بگیرید. اگر برایتان سوال است که چگونه زعفران اصل را از تقلبی تشخیص دهیم، جواب خیلی ساده‌ای وجود دارد که در ادامه مطلب به آن پرداخته‌ایم.

زعفران ممتاز، چه ویژگی‌ها و مشخصاتی دارد؟

زعفران ممتاز چه ویژگی هایی دارد؟

در گام اول بهتر است که ویژگی‌های زعفران ممتاز بررسی کنید و بدانید در هنگام خرید، به چه نکاتی دقت داشته باشید. البته این را بگوییم که تشخیص مرغوب بودن یا نبودن زعفران برای کسی که تا به حال این کار را انجام نداده، آسان نیست؛ برای همین اگر تجربه‌ی خرید زعفران ندارید، حتماً با کسی که به دراین زمینه تجربه دارد، به خرید زعفران بروید یا از فروشگاه‌های معتبر آن را تهیه کنید.

  • زعفران باکیفیت دارای رنگ قرمز تیره با بوی تند، گرم و مطبوع است. اگر بوی زعفران کم باشد، به احتمال زیاد کهنه یا تقلبی است. همچنین ممکن است برخی فروشگاه‌ها به زعفران رنگ بزنند. برای تشخیص این مورد می‌توانید کمی زعفران را در دستان خود بسایید.
  • ویژگی دیگری که می‌توانید بررسی کنید، تغییر رنگ آن هنگام ترکیب با آب است. البته امکان انجام این کار در هنگام خرید وجود ندارد. زیرا بیشتر زعفران‌ها به صورت در بسته عرضه می‌شوند. اگر هم درِ آن‌ها بسته نباشد، امکان تست آن‌ها وجود ندارد. به هر حال اگر خریداری کردید، این نکته را بدانید که ترکیب زعفران ممتاز با آب، باعث تغییر رنگ آن به زرد می‌شود. هرگونه تغییر به رنگ قرمز یا نارنجی نشان دهنده تقلبی بودن است.
  • مسئله دیگر برند زعفران است. برندهای متعدد زیادی از زعفران در کشور وجود دارند. باید دقت داشته کنید که یک برند خوش آوازه را انتخاب کنید.

مشخصات زعفران ممتاز

روش‌های کلی وجود دارد که هر خریداری با بررسی آن‌ها می‌تواند متوجه اصل بودن یا نبودن زعفران شود تا بتواند بین زعفران‌های موجود و البته اصل، باکیفیت‌ترین و ممتازترین را انتخاب کند؛ اما چند روش تشخیص زعفران اصل از تقلبی شامل مواردی می‌شود:

  • اولین مورد، بررسی شکل زعفران است. سرشاخه‌های زعفران به دو بخش بالایی و پایینی تقسیم می‌شود. بخش بالایی به شکل شیپور و بخش پایین حالت باریک‌تری دارد. زعفران در حالت کلی سه سر شاخه دارد که همه آن‌ها به شکل شیپوری هستند. البته اگر زعفران را در زمین و درست بعد از لحظه برداشت مشاهده کنید، چنین شکلی را خواهید دید.
  • مورد بعدی طعم زعفران است. طعم آن نباید شیرین باشد؛ برعکس عطر آن که حالت شیرینی دارد. طعم اصلی زعفران تلخ است. بعضی از انواع آن هم هیچ طعمی ندارند.
  • مورد بعدی بوی آن است. بوی زعفران اصیل تند است. در حقیقت اگر تا به حال ترکیب عسل و یونجه را بو کرده باشید، بوی زعفران هم شبیه به آن خواهد بود. نباید توقع رایحه شیرین از آن داشته باشید.
  • در خصوص رنگ در بالا نوشتیم که در نوع اصلی به زرد تغییر می‌کند. حال باید یک نکته دیگر را هم به آن اضافه کنیم. اگر کلاله‌های زعفران ممتاز را در آب بریزید، نباید تغییر رنگ دهد. در صورتی که در نوع تقلبی، رنگ آن ثابت نمانده و سفید می‌شود. در حقیقت باید گفت که سرعت تغییر رنگ نمونه اصلی خیلی کند است؛ اما در نوع تقلبی در همان لحظه این اتفاق می‌افتد.
  • در خصوص شکل باید گفت که کلاله‌ها بیشتر به حالت منحنی هستند اما نمونه­هایی با همین ساختار شکلی وجود دارند که زعفران نیستند. سودجویان بیشتر از همه، از این مسئله سوءاستفاده می‌کنند. برای همین اگر به شکل زعرفان شک کردید، بوی آن بررسی کنید. بوی زعفران ممتاز به شما هیچگاه دروغ نمی‌گوید.
  • زعفران باکیفیت در بین انگشتان له شده و به پودر تبدیل می‌شود؛ در صورتی که نوع تقلبی، از خود رنگ یا چربی بر جای می‌گذارد.
  • یک راه ساده دیگر این است که کمی زعفران را روی حرارت بگیرید. اگر اصل باشد، رنگ آن به بنفش یا نارنجی تغییر می‌کند. در غیر این صورت شما یک زعفران بی‌کیفیت و تقلبی خریداری کرده‌اید.

خواص زعفران ممتاز به اصل بودن آن است. زعفران تقلبی نه تنها هیچ خاصیتی ندارد، بلکه به دلیل استفاده از مواد شیمیایی نامناسب، باعث به خطر افتادن سلامتی هم خواهد شد.

زعفران ممتاز، چه ویژگی‌ها و مشخصاتی دارد؟

انواع زعفران ممتاز اصل

در بازار فقط چند نوع زعفران ممتاز اصل وجود دارد و نباید سراغ چیزی جز این چند نوع رفت.

  • زعفران نگین با بیشتری عیار بین بقیه و درشت بودن، خواهان زیادی دارد. سفید نبودن آخر کلاله‌ها، زیبایی ظاهری اغواکننده، نبودن پیچ خوردگی و جدا بودن سه سرشاخه از ویژگی‌های این نوع است.
  • زعفران پوشال دارای رشته ۱ تا ۳ میلی‌متری در کلاله است. این مدل قدرت رنگدهی کمتری دارد.
  • زعفران دسته نوع دیگری است که رشته‌های ۳ تا ۵ میلی‌متری دارد. این مدل درجه متوسطی دارد و بیشتر مردم معمولی و کشاورزان برای مصارف خاص از آن استفاده می‌کنند. البته این مدل دیگر کشت نمی­شود.
  • زعفران سرگل پراستفاده‌ترین نوع زعفران بین بقیه است. در این نوع قسمت سرخ دیده می‌شود. رنگ اصیل، قرمز بودن تمامی رشته‌ها، بالا بودن درصد کروسین و سافرانال، چسبیده نبودن و داشتن رشته‌های ضخیم کلاله از ویژگی‌های این نوع است.
  • زعفران خامه که جزو دسته‌بندی‌ها به‌حساب نمی‌آید. رنگ آن سفید است و هیچ رنگ قرمزی در آن مشاهده نمی‌شود. این نوع به ماده کنج هم معروف است.
  • زعفران سوپر نگین بهترین نوع زعفران نگین است. این زعفران به دلیل ظاهر بسیار زیبایی که دارد لقب زیباترین نوع زعفران را نیز با خود به دوش می‌کشد.

نتیجه گیری

خرید زعفران ممتاز کار سختی نیست اما تشخیص اصل بودن آن می‌تواند سخت باشد. برای کسی که هیچ اطلاعاتی در این خصوص ندارد، بهترین راه، خرید زعفران از فروشگاه اینترنتی زعفران عطرین است. با در نظر گرفتن نکاتی که برای تشخیص زعفران ممتاز بیان کردیم، می­توانید زعفران باکیفیت را پیدا کنید. LP

[ad_2]
منبع مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *